Predstavitev Vinskih kleti

Vinska klet Bordon

Na kmetiji Bordon vrhunska vina pridelujemo od leta 1985, ko je Ivan Bordon kot prvi med zasebnimi vinarji slovenske Istre vpeljal lastno blagovno znamko vin. Družinsko tradicijo je nadaljeval sin Boris, ki znanje in posest prenaša na svojega sina Jana. Tako se iz generacije v generacijo prenašajo dragocene izkušnje, ki rojevajo nagrajena vina.
Vina Bordon uspevajo v mili primorski mikroklimi, na istrskih gričih z raznoliko sestavo tal. Istra velja za eno najprimernejših regij za vinogradništvo, v njej pa se rojevajo velika vina, ki lahko živijo tudi več desetletij. V tej zemlji in v tem toplem ozračju so naše trte posajene posebej na redko, z vsem potrebnim prostorom, da lahko rodijo grozdje najvišje kakovosti.
Naša vina so prejela številne zlate in srebrne medalje, nekatera med njimi pa so postala tudi šampioni na domačih in mednarodnih vinskih ocenjevanjih in festivalih. Te nagrade potrjujejo našo kakovost, hkrati pa nas tudi spodbujajo k dobremu delu in vedno višjim ciljem. Največje priznanje od vseh pa so zadovoljne stranke, ki cenijo vina Bordon in se vedno znova rade vračajo k nam.

Cabernet sauvignon Bordon

25,00 
Pridelan je po klasičnem postopku maceracije z ročnim potapljanjem klobuka vse do konca fermentacije, ki traja od 8 do 10 dni. Vino zorimo v lesenih sodih na finih drožeh še najmanj 24 mesecev. Vino je tipične zelo intenzivne vijolične do rubinaste barve. Vonj je zelo saden, po zrelih rdečih sadežih, jagodičevju in malinah. Bogatega telesa, polnega okusa in umirjeno kislino po opravljeni malolaktiki.

Malvazija Bordon

10,00 
Nežnejše zlatorumene barve. Cvetica je srednje poudarjena, jasna, mladostna. Zrela breskev, suha marelica, limeta, sloj zrelih rumenih sadežev. Suho, višjih kislin, srednjega telesa, nekoliko grenko, a z lepim jasnim sortnim karakterjem.

Penina Evina Bordon

10,00 
Nežne rožnate barve, s številnimi drobnimi mehurčki. Cvetica je dozorela, spomni na rdeča vina, gozdne sadeže, usnje podrast, kanček pikantnosti. Suho, visokih kislin, lažje, živahno. Prijetna penina.

Refošk Bordon

15,00 
Globoke vijolične barve. Cvetica je dozorela, po firnu, rdečih sadežih, črnih sadežih, pikantno - črni poper. Lepo se odpira in kaže na čvrst karakter. Zazanamo tudi subtilen vonj zorenja v lesu. Suho v ustih, visokih kislin, krepkejšega telesa. Vino premore obilico teksture in dober, intenzivnejši karakter po črnih sadežih in suhih zeliščih. Možat, dozorjen refošk.

Rose Bordon

12,00 
Cvetica je nežna rožnata. Nos je saden, srednje poudarjen, prijazen. Sočna jagoda, zrela jabolka. Zelo suho, s prav tako visokimi kislinami. Nekoliko ožji, a živahen, vertikalen, tudi v ustih mu ne manjka karakterja, ki je intenzivnejši in vztrajen. Prav lepo izdelan roseé.

Rumeni muškat Bordon

9,00 
Srednje globoke limonasto rumene barve. Cvetica je izrazita, po meti, limeti, muškatnem grozdju, borovi smoli, medu. Slajše, zmernih kislin, srednjega telesa. V ustih kjer dominirajo terciarne note še bolj pove, da gre za nekoliko starejši letnik. Tekstura je oljnata, karakter izrazit. Z daljšim zatonom. Lep, zoren muškat.

Related Posts