Predstavitev Vinskih kleti

Vinska klet Montemoro

Smo butična vinska klet z dolgoletno tradicijo. Naša strast je pridelava naravnih/ekoloških vin iz avtohtonih sort Istre, ki že več tisoč let uspešno rastejo na naših zlatih gričih znanih po kamnitih terasah. Prepoznavni smo predvsem po Istrski Malvaziji in Refošku, kralju črnih vin. Vsaki trti posvečamo enako mero pozornosti ter obdelujemo na sonaraven način, da ohranjamo življenje in uravnoteženo rast. Trte nam tako vračajo ljubezen v obliki zdravega, zrelega grozdja in kasneje vrhunskih vin. Nadaljujemo s tradicijo naših nonotov in skupaj s sodobnim znanjem v kleti skušamo ohraniti polni potencial grozdja ter omogočiti njegovo naravno zorenje. Tako lahko naša vina pokažejo vso bogastvo, ki se skriva v njih in zagotovijo nepozabne trenutke. S spoštovanjem, ki ga imamo do vsake naše steklenice, ohranjamo našo pridelavo butično in edinstveno, saj želimo služiti strankam, ki iščejo strastna in unikatna vina. Za nas je bistveno razumeti, da je vino darilo narave, ki nam ne daje le užitka, ampak ob pravilnem pitju tudi ohranja uravnoteženo in zdravo življenje. Privilegij je, da ga delimo s prijatelji in ljubljenimi, saj nas združuje. Na zdravje!

Malvazija Amorus Montemoro

26,00 
Srednje globoke jantarne barve, bistro. Cvetica je poudarjena, rahlo hlapna, po medu, hrastovini, karameli, balzamičnem kisu. Suho,  krepko, visokih kislin, trpkasto. Struktura pred karakterjem. Ekstremen slog.

Malvazija Simply Montemoro

14,00 
Globoke zlatorumene barve. Cvetica je intenzivna, dozorela, balzamična, nekoliko groba, med. Suho, visokih kislin, srednjega telesa.

Refošk Amorus Montemoro

26,00 
Globoke rubinasto granatne barve. Aroma je dozorela, intenzivna. Po marmeladi, črnem popru, kuhanih slivah, višnjah. Ekstremnemu slogu navkljub (dolgo zorenje, zelo pozna trgatev), vino kaže lepo kompleksnost in zelo solidno uravnoteženost. Suho, krepko, visokih kislin, z lepo žametno teksturo, ter mehkejšimi tanini, ki jih ni veliko. Z dolgim, toplim zatonom.

Refošk Montemoro

12,00 
Globoke vijolične barve. Cvetica je dozorela, divjaška. Po dimu, usnju, oglju, čokoladi, črnih češnjah. katranu. Suho v ustih, leta so umirila tanine, pa tudi visoka kislina se vinu lepo poda. Arome so večinoma terciarne. Krepkejše, srednje dolgo, dobro, urejeno. Lepo se stara.

Secret Desire Montemoro

40,00 
Globoke vijolične barve. Cvetica je intenzivna, dozorela. Najdemo marmelado, podrast, suhe fige, rozine, čokolado, marcipan. Z nekaj ostanka sladkorja, krepko, toplo intenzivno, mediteransko. Lepo dozorel mediteranski blockbuster z asociacijami na prošek in amarone.

Related Posts