Predstavitev Vinskih kleti

Vinska klet Gordia

Ekološko certificirana vinarska kmetija, prva generacija vinarstva. Vina pridelujemo po tradicionalnem postopku, s stikom jagodne kožice z moštom, spontano alkoholno in mlečnokislinsko fermentacijo. Vin ne fitriramo in ne dodajamo enoloških sredstev, razen potrebne količine žvepla ob potrebnem času.

Amfora Gordia

18,00 
Srednje globoke jantarne barve, motno. Cvetica je intenzivna, rahlo reduktivna, po zdravilih, suhih hruškah, muškatnem grozdju, jabolkih. Suho, a ne popolnoma, zelo zmernih kislin, rahlo fenolno. Karakter v ustih je zelo samosvoj, intenziven, muškatna nota prevlada. Dokaj toplo! Kontroverzen slog, a dobro izpeljan. Z dolgom muškatnim zatonom.

Gordia Rdeče

28,00 
Barva je neprosojna rubinasta. Cvetica je intenzivna in ponuja zelo zrele črne sadeže ter zaznave po zemlji, podrasti, suhih začimbah. V ustih je vino suho, taninov je obilo, telo krepko, z obilico kislin ter nekoliko robustno teksturo in tanini. Srednje dolgo.

Natural Bubbles Gordia

13,00 
Nekoliko temnejše zlatorumene barve z rjavkastimi odtenki, nefiltrirano, motno. Cvetica je mladostna, bolj živahna in urejena kot pri večini. Zrela jabolka in hruške. Zelo prijetno in vabljivo. Suho, kisline so zmerne, srednjega telesa, mehurčki v ustih so večji. Prepriča predvsem okus v ustih, ki je svojstven, prijazen, primaren - predvsem hruška. Z lepim daljšim zatonom.

Natural Bubbles Rose Gordia

13,00 
Nežne rubinasto oranžne barve. Z obilnejšim penjenjem. Cvetica je mladostna, sveža, sadna, maline, jagode. Zelo suho in lažje, penjene v ustih je nekoliko obilnejše, vino pa odlikuje zelo prijetni sadni karakter po rdečkastih sadežih. Gordia je zelo zanesljiv naslov, ko govorimo o PET-NAT vinih.

Refošk Gordia

27,00 
Globoke neprosojne vijolične barve, zelo viskozno. Vonj po rozinah, marmeladi, zelo zrelih črnih sadeži z jasno pikantno noto dominira. Najdemo tudi čokolado, kavo. V ustih deluje rahlo sladko, telo je seveda krepko, kisline visoke, okus v ustih je zelo intenziven. Pookus je zelo topel. Gre za ekstremno različico refoška pridelano iz prezrelega in posušenega grozdja. Rezultat je intenzivno in bogato vino; gre za dobro izpeljano vajo iz sloga.

Related Posts