Predstavitev Vinskih kleti

Vinska klet Markovič

Kmetija MARKOVIČ se nahaja v Izoli. To majhno mestece si naši vinogradi na 4ih ha sončne lege ogledujejo iz vrha. Zasajenih imamo 25.000 trt od tega prevladuje sorta Malvazija, Refošk, Chardonnay in Rumeni Muškat. Vsa dela v vinogradih potekajo ročno kot tudi sama trgatev, kjer pridelamo skupno 30.000 l vina. Kjub temu da imamo tradicionalne sorte jih poskušamo po najboljši tehnologiji pripeljati do vrhunskega vina.

 

Klet je opremljena s sodobno vinarsko opremo, ki nam omogoča, da pridelujemo vina vrhunske kakovosti. Ključ do uspeha, odlični rezultati, so plod izoblikovane vizije in dela več generacij.

Chardonnay Markovič

12,00 
Chardonnay se zlahka spozna, saj je sveže, sadno, harmonično in ima dolg pookus. Fina cvetica daje temu vinu svojevrsten ton.

Malvazija Markovič

12,00 
 Sveža Malvazija je zlatorumene barve z vonjem akacije in po dozorelih sadežih. Ima tudi intenzivno aromo, vino je polno, ekstraktno s harmoničnim, zapeljivim, dolgotrajnim in elegantnim okusom

Rajski Opoj Markovič

10,00 
Zelo aromatično belo vino, ki ima izraziti vonj po obstojni aromatični cvetici bezga. Cvetove bezga uporabimo pri sami fermentaciji, tako vino zaužije vso harmonijo tega belega cveta in jo pokaže na vonju in okusu. Vino je polno, harmonično, elegantno ter z dolgotrajnim okusom.

Refošk Markovič

10,00 
Refošk je kralj med vini v slovenski Istri. Njegova temnovijola do rdeča barva in sadna cvetica po gozdnih sadežih ter polnost okusa mu daje to moč in prednost pred drugimi rdečimi vini.

Related Posts