Predstavitev Vinskih kleti

Vinska klet Santomas

V mirni vasici Šmarje pri Kopru, Sveta Marija na hribu, se v osrčju Slovenske Istre nahaja vinogradniško-oljkarska kmetija Ludvika Nazarija Glavine. Na skoraj 24 hektarjih vinogradov in 5 hektarjih oljčnikov se začne zgodba o vrhunskih vinih in značilnem šmarskem oljčnem olju, ki se tržijo pod blagovno znamko Santomas. Filozofija lastnika temelji na spoštovanju tradicije in istrske kuturne dediščine ter poštenosti v odnosu med kmetijstvom in okoljem.

NAŠA FILOZOFIJA

Naša želja je združiti elemente istrske kulturne dediščine s sodobnimi marketinškimi metodami ob upoštevanju tradicije svojih prednikov in hkrati doseči najvišjo kakovost s sodobno vinsko tehnologijo. Povečanje prepoznavnosti slovenske Istre kot dežele srčnih ljudi, deviškega oljčnega olja in starih vin je poslanstvo blagovne znamke Santomas.

 

POSESTVO SANTOMAS

Danes se na kmetiji nahajata moderna oljarna in vinska klet z degustacijskim prostorom, enološkim laboratorijem, skladiščem vina in vinsko banko. Zgrajena je v skladu s spoštovanjem lastnika do izročil istrske arhitekture in po priporočilu krajinskih arhitektov v skladu z nenapisanimi zakoni o arhitekturni ustreznosti objektov na območju Slovenske Istre.

Grand cuvee Certeze Santomas

40,00 
Je odlična kombinacija polnosti in harmonije zrelih taninov in sadnosti. Še vedno izjemno svež, svilnat in žameten okus mokke in čokolade se čudovito prepleta z robidnicami, slivami in okusom po pečenem mesu. To ni več vino, je hrana za dušo.

Santomas Cabernet sauvignon

11,00 
Globoka vijolična barva. Izražene note temnega sadja s pikantnimi notami Suho vino polnega okusa z izraženimi in dozorelimi tanini. Raznolike zaznave sadja in lesnih not

Santomas Malvazija

11,00 
Svetlo roza barva z odtenki rubinasto rdeče. Izražene komplesne arome, ki spominjajo na jagode, maline s pridihom pikantnih not popra. Srednje polno suho vino z enakimi zaznavami sadja kot na vonju. Elegantno in sočno vino z uravnoteženo kislino in sladkorjem.

Santomas Rose

11,00 
Svetlo roza barva z odtenki rubinasto rdeče Izražene komplesne arome, ki spominjajo na jagode, maline s pridihom pikantnih not popra. Srednje polno suho vino z enakimi zaznavami sadja kot na vonju. Elegantno in sočno vino z uravnoteženo kislino in sladkorjem.

Santomas Syrah

14,00 
Suho vino polnega okusa. Sočno s srednje izraženo kislino in zaokroženimi tanini. Vijolične barve z rdečimi odtenki. Vonj je mladosten, pikanten s cvetličnimi notami.

Related Posts