Predstavitev Vinskih kleti

Vinska klet Vinales

Manjša posest in površina vinogradov, dosledno obdelovanje, količinsko omejena pridelava s sonaravnimi postopki ter skrbno kletarjenje, oblikujejo osebnost vin Vinales. Vina, ki v pristnosti izražajo odločen, svojstven značaj in govorijo o istrski zemlji in o ljudeh, ki jih negujejo.

Malvazija Vinales

8,00 
Briljantno, slamnato rumeno vino z zelenkastimi odsevi, dokaj goste tekočnosti. Fin in čist vonj rastlinskega značaja, ki v ustih pusti toplino, katera potrdi razkošen karakter in nam dolgo ostaja v ustih.

Malvazija Zorjena Vinales

20,00 
Bistro vino zlato rumene barve z gostoto, skoraj oljnatih solzic, ki počasi polzijo po steni kozarca. Prefinjen, intenziven, bogat prvi nos, ki s svojim vtisom navdušuje, saj ima večplastne in pestre vonjave. Čudovito vino dolgega zatona.

Refošk Vinales

8,00 
Globoke, neprosojne rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki. Zelo gosto vino. Vino je intenzivno in bogato sadno rastlinskih vonjav. Je kompleksno vino in lepo uravnovešeno s polno strukturo. Uglajen in obstojen v ustih.

Refošk zorjen Vinales

20,00 
Zelo globoka, neprosojna granatno rdeča barva s komaj opaznimi rubinastimi odsevi. Oljnato vino z debelimi, lenobnimi solzicami. V ustih je krepak, bogat in harmoničen, zelo uravnovešeno vino, ki ostaja dolgo v spominu.

Rose Vinales

8,00 
Bistro vino, nežno rose barve, srednje goste viskozitete. Ima zaznaven, bogat saden vonj. V ustih je suho, a s prijetno sadno polnostjo, ki ima srednje dolg odhod.

Rumeni muškat Vinales

12,00 
 Briljantno vino, slamnato rumene barve z zelenkastimi odsevi, goste tekočnosti. Zelo fin, intenziven in bogat vonj, ki na nosu pusti obilico pristne muškatne vonjave. Vino je sladko, zelo prijetno, mehko z žametno teksturo, ki razodeva svoj muškatni karakter. Ima odkrit in dolg pookus, ki z zapeljivo aromatiko še dolgo časa ostaja v ustih

Related Posts