Predstavitev Oljarn

Oljarna Bem

Leta 1980 smo nad koprskim zaledjem, imenovanim Strmec, zasadili prve oljke. Vse skupaj se je začelo ljubiteljsko iz ljubezni do zemlje in predvsem zaradi uporabe oljčnega olja v domače namene. Do leta 1992 smo zasadili 360 dreves. Dogodki, ki so sledili v naslednjih letih, predvsem pa pozeba leta 1996, so povzročili, da smo morali vsa oljčna drevesa ponovno zasaditi. Od takrat do letos smo zasadili okrog 800 različnih vrst tega zimzelenega drevesa. Z leti je naša ljubiteljska dejavnost dobila profesionalni pridih.

Danes svoje oljčno olje tržimo z novo celostno podobo in družinsko blagovno znamko BEM, ki izhaja iz začetnic imen (Boris, Elvis in Matej) treh generacij moških v družini, od najstarejšega do najmlajšega.

Naše ekstra deviško oljčno olje vsako leto prejme vrsto državnih ter mednarodnih nagrad za svojo kakovost. Prav to pa nam pri delu daje še dodaten zagon ter nam daje vedeti, da smo na pravi poti.

Pri vsem tem nas pa vodi želja, da bi lahko čisto vsaka slovenska družina okusila pravo slovensko oljčno olje višje kakovost.

Oljčno olje Belica Bem

6,00 
Ekstra deviško oljčno olje BEM – Istrska belica ima značilen intenziven okus. Za to oljčno olje je značilna tipična sadežnost, svež vonj in grenkoba, ki jo gre pripisati visoki vsebnosti polifenolov.

Oljčno olje česen Bem

6,50 
Ekstra deviško oljčno olje z okusom česna je narejeno sz dolgim maceriranjem našega domačega česna v olju. Okusi so intezivni in aromatični, zato že samo nekaj kapljic olja doda jedi popolnoma novo dimenzijo okusov.

Oljčno olje Čili Bem

6,00 
Ekstra deviško oljčno olje z okusom čilija je narejeno sz dolgim maceriranjem našega domačega čilija v olju. Okusi so intezivni in aromatični, zato že samo nekaj kapljic olja doda jedi popolnoma novo dimenzijo okusov.

Oljčno olje Limona Bem

6,00 
Ekstra deviško oljčno olje z okusom limone je narejeno s stiskanjem oliv in limon. Okus je po limonast, vonj pa ima povsem po aromah agrumov. Okusi so intezivni in aromatični, zato že samo nekaj kapljic olja doda jedi popolnoma novo dimenzijo okusov.

Oljčno olje Pomaranča Bem

6,00 
Ekstra deviško oljčno olje z okusom pomaranče je narejeno s stiskanjem oliv in pomaranč. Okus je pomarančast, vonj pa ima povsem po aromah agrumov. Okusi so intezivni in aromatični, zato že samo nekaj kapljic olja doda jedi popolnoma novo dimenzijo okusov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *