Skrivnost za odlično kakovost
Zaradi organskega gnojenja oljčnih nasadov in spomladanskega obrezovanja oljk, Istra, eden najsevernejših oljčnih
območij na svetu, nam nudi veliko prednost pri pridelavi vrhunskega oljčnega olja, ki bo navdušilo vaše brbončice.
Skrivnost našega olja leži v nižjih temperaturah, ki omogočajo oljkam krajšo vegetacijsko dobo. Zato oljke začnejo zorenje pozneje kot v južnih regijah, ko je že mimo obdobje visokih temperatur, kar zagotavlja, da kakovost oljčnega olja ostane visoka. Naš izdelek je olje, polno intenzivnega okusa, omamne arome in elegantnih not zelišč.
Ponosni smo na našo regijo in na naše avtohtone sorte oljk.
Istrski česen Bruno Peroša
Rdeči istrski česen je pravi zaklad kulinarike, saj je avtohtona sorta, kijo jo pridelujemo že stoletja. Naša kmetija v Novi vasi nad Dragonjo se ponosno uvršča med največje pridelovalce te čudovite rastline, saj pridelamo kar petino celotne istrske količine.
Poleg velikih in zdravih strokov, ki jih prepoznamo po značilni rdeči kožici, se naš istrski česen razlikuje od drugih sort tudi po večji vsebnosti eteričnih olj in sladkem okusu. Tako lahko z njim pripravimo izvrstne jedi, ki se prepletajo s čudovitim okusom in vonjem te priljubljene sestavine.
Oljčno olje Belica Bruno Peroša
Sortno oljčno olje Istrske Belice je robustnega okusa, značilnega za sveže sadeže in izrazito grenkobo ter pikantnostjo. Avtohtona istrska sorta oljk, istrska belica, je znana kot najbolj trdoživa in oljevita, njeno olje pa oddaja vonj, ki spominja na sveže pokošeno travo, zelenjavo in oljčne liste.
Oljčno olje Cuvee Bruno Peroša
Oljčno olje Cuvèe z zaščiteno označbo porekla. 40% Istrske belice, 50% (Leccino) in preostalih 10% so ostale vrste (Pendolino, Maurino).
Oljčno olje Leccino Bruno Peroša
Leccino, ki izvira iz pokrajine Toskana, je druga najbolj razširjena sorta oljk v slovenski Istri.
Svežina vonja, spominja na sadeže, mandlje in zeleno zelenjavo, se prepleta z blago grenkobo in zmerno pikantnostjo, kar ustvarja harmonično izmenjavo okusov.