Predstavitev Oljarn

Oljarna Bruno Peroša

Skrivnost za odlično kakovost

Zaradi organskega gnojenja oljčnih nasadov in spomladanskega obrezovanja oljk, Istra, eden najsevernejših oljčnih

območij na svetu, nam nudi veliko prednost pri pridelavi vrhunskega oljčnega olja, ki bo navdušilo vaše brbončice.

Skrivnost našega olja leži v nižjih temperaturah, ki omogočajo oljkam krajšo vegetacijsko dobo. Zato oljke začnejo zorenje pozneje kot v južnih regijah, ko je že mimo obdobje visokih temperatur, kar zagotavlja, da kakovost oljčnega olja ostane visoka. Naš izdelek je olje, polno intenzivnega okusa, omamne arome in elegantnih not zelišč.

Ponosni smo na našo regijo in na naše avtohtone sorte oljk.

 

Avtohtona istrska belica

Z veseljem bi vam predstavili eno izmed naših najboljših sort oljk – Istrsko belico. Po ustnih informacijah se je ta sorta začela širiti po močni pozebi leta 1929 in danes velja za eno najbolj razširjenih sort na tem področju.

Izmed vseh vseh sort je najbogatejša z antioksidanti in je zaščitena z oznako z.o.p (Zaščitena označba porekla). V naših oljčnih oljih Bruno Peroša Cuvee (tukaj) uporabljamo mešanico več sortnih oljk, v kateri ima Istrska belica največji odstotek.

V naši trgovini boste tudi našli prav posebno oljčno olje, pridelano izključno iz oljk avtohtone istrske belice (tukaj).

Certificirano Ekološko oljčno olje

Izbrali smo ekološko pridelavo, saj želimo ohraniti naravo in zagotoviti zdravo, organsko hrano. Pri ekološki pridelavi uporabljamo naravne metode gnojil, namesto umetnih pesticidov in gnojil.

Zaščitena označba porekla

Z vključitvijo v shemo z.o.p zagotavljamo vrhunsko kakovost in pristnost pridelka.
Tako so razmerje oljčnih sort, površina zemljišč, ekološka pridelava, postopek stiskanja, hranjenje olja, kemični in senzorični parametri kakovosti pod stalnim nadzorom, kar omogoča sledljivost kakovostnega končnega zaščitenega živila.

Oljarna Bruno Peroša

Radi bi vas seznanili z našo oljarno Bruno Peroša, ki obratuje že od leta 2000. Skozi leta smo oljarno nadgradili in posodobili, da bi zagotovili najvišjo kakovost naših izdelkov.
Oljke predelujemo po kontinuiranem postopku v liniji italijanskega proizvajalca MORI TEM s.r.l Olio-mio, ki je znan po svojih prestižnih naprednih proizvodih za mletje oljk. Stiskanje oljk poteka po metodi “hladno stiskanje“, kar pomeni, da oljčno olje pridobivamo pri temperaturi pod 27 stopinj Celzija s precejanjem ali centrifugiranjem oljčne drozge. To je ključnega pomena za pridobitev ekstra deviškega oljčnega olja, ki ga s ponosom pridelujemo.
Neposredno obrane oljke z dreves so takoj predelane v oljarni, kar nam omogoča, da ohranimo vrhunsko kakovost našega oljčnega olja. Če se sprašujete, o kakovosti pridelanega olja, smo ponosni, da je oljarna Bruno Peroša na seznamu pridelovalcev ekstra deviškega oljčnega olja slovenske Istre z geografskim poreklom in ekološkega oljčnega olja.

Istrski česen Bruno Peroša

Rdeči istrski česen je pravi zaklad kulinarike, saj je avtohtona sorta, kijo jo pridelujemo že stoletja. Naša kmetija v Novi vasi nad Dragonjo se ponosno uvršča med največje pridelovalce te čudovite rastline, saj pridelamo kar petino celotne istrske količine. Poleg velikih in zdravih strokov, ki jih prepoznamo po značilni rdeči kožici, se naš istrski česen razlikuje od drugih sort tudi po večji vsebnosti eteričnih olj in sladkem okusu. Tako lahko z njim pripravimo izvrstne jedi, ki se prepletajo s čudovitim okusom in vonjem te priljubljene sestavine.

Oljčno olje Belica Bruno Peroša

12,00 
Sortno oljčno olje Istrske Belice je robustnega okusa, značilnega za sveže sadeže in izrazito grenkobo ter pikantnostjo. Avtohtona istrska sorta oljk, istrska belica, je znana kot najbolj trdoživa in oljevita, njeno olje pa oddaja vonj, ki spominja na sveže pokošeno travo, zelenjavo in oljčne liste.

Oljčno olje Cuvee Bruno Peroša

12,00 
Oljčno olje Cuvèe z zaščiteno označbo porekla. 40%  Istrske belice, 50% (Leccino) in preostalih 10% so ostale vrste (Pendolino, Maurino).

Oljčno olje Leccino Bruno Peroša

12,00 
Leccino, ki izvira iz pokrajine Toskana, je druga najbolj razširjena sorta oljk v slovenski Istri. Svežina vonja, spominja na sadeže, mandlje in zeleno zelenjavo, se prepleta z blago grenkobo in zmerno pikantnostjo, kar ustvarja harmonično izmenjavo okusov.

Related Posts