Blagovna znamka | |
---|---|
Vrsta izdelka | Peneča vina |
Metoda | Charmat |
Sorta | Zvrst |
Vsebina | 0,75l |
Letnik | 2018 |
Sladkorna stopnja | Suho |
Regija | Kras |
Stil vina | Sveže vino |
Pridelava | Integrirana |
Stopnja alkohola | 11,5% |
Barva | Belo |
Uporabljene sorte | Chardonnay, Malvazija, Sauvignon |
Dodatne značke |

Marmorna penina Vinakras 6 kom
35,40 € Original price was: 35,40 €.25,74 €Current price is: 25,74 €.
STARA ETIKETA! Marmorna penina je pridelana na Krasu iz sort malvazija, chardonnay in sauvignon po tankovski metodi. Živahna rumena barva z zlatimi odtenki, sadne arome izpopolnjene s cvetličnimi niansami in poln okus tvorijo z nežnimi mehurčki popolno harmonijo.
General Enquiries
There are no enquiries yet.
Podobni izdelki
Truške rdeče rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom, ki nakazuje že skoraj arhivsko starost te zvrsti refoška, merlota in cabernet sauvignona. V vonju zaznamo bogate arome zrelih in prezrelih rdečih sadežev (sliva, ribez, višnja) ter marmelad in džemov, ki jih nadgradijo note lesa začimb in zelišč. Pridih eteričnosti izkazuje daljše zorenje v lesenih sodih. V ustih je vino bogato sadno s skoraj žametnimi tanini in zaokroženim elegantnim pookusom.
Vino priporočamo k mesnim enolončnicam (bograč, golaž divjačina), rdečemu mesu (zrezki), staranim sirom (brkinski, tolminski sir). Priporočamo h goveji taljati s staranim sirom in popečenim češnjevim paradižnikom.
Rumeni muškat klasik Rodica
Vino je intenzivno zlato rumene barve. V vonju nas preseneti bogat izbor arom, ki segajo od značilne note muškatnega oreščka do agrumov, bezga ter zelišč. V ustih je vino bogato, sladkobno in sveže z značilno noto melone, ki je odraz deleža momjanskega muškata. Odlično se prilega kot samostojno vino ali k sadnim sladicam (Pavlova torta, breskvino pecivo, jabolčni zavitek s cimetom).
Obisk kleti Rodica
Nudimo vam
- vodeno degustacijo vin,
- predstavitev kmetije in koncepta ekološkega vinogradništva,
- poslovna srecanja,
- poroke,
- konferenčne dogodke,
- organizacijo delavnic.
Minimalno število oseb za degustacijo in ogled je 2 osebi. Za večje skupine nas kotaktirajte na info@rodica.si
Degustacija vin poteka v kleti po predhodnem naročilu.
Po predhodnem dogovoru lahko vodeno degustacijo prilagodimo.
Syrah nature Rodica 2007
Vino je intenzivno rubinaste rdeče barve. Vonj vina je izjemno bogat in kompleksen, saj izkazuje več kot 18-mesečno zorenje v hrastovih lesenih sodih. Zaznamo širok izbor arom, ki segajo od zrelih in prezrelih gozdnih sadežev do kakava, čokolade ter eteričnih not evkalipta. V ustih je vino bogato, prijetno sveže, omamno.
Priporočamo k rdečemu mesu, divjačini, staranim kozjim sirom, plesnivim sirom. Odlično se prilega k divjačinski brinovi omaki.
Syrah rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bolj mladostnim odtenkom. V vonju zaznamo bogate, intenzivne note več kot 30-mesečnega zorenja v lesenih sodih. Zaznamo note lesa, vanilje, čokolade, dima, tobaka, ki jih nadgradijo arome svežih in zrelih robid ter rdečega in črnega ribeza. V okusu je vino sveže, bogato z izjemno sadnostjo (zrele višnje, robide, ribez) ter elegantnimi skoraj žametnimi tanini.
Odlično se poda k rdečemu mesu, divjačini ter staranim govejim in ovčjim sirom. Predlagamo, da poskusite syrah reserve ob divjačinskem golažu s čokolado.
Šipon Ducal

Kraška penina Vinakras
Sivi Pinot Kabaj
Malvazija Premium 2020

Vino zlatorumene barve. Intenzivnega vonja v katerem dobimo predvsem zrelo sadje, med in pridih dima. Vino je polnega okusa s prijetno kislino in dolgim zatonom.
Tehnologija pridelave: Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 °C v inoks posodi. Po končani fermentaciji pretok v akacijev sod ter zorenje na kvasovkah. 12 mesecev. Stekleničeno brez filtracije.
Refošk klasik Rodica
Ekološki refošk je značilne rubinasto rdeče barve z vijola odtenki. V vonju nas presenetijo note herbalnosti (suha trava), mineralnosti (mokra prst), svežih in zrelih gozdnih sadežev ter pridih začimb. Okus vina je svež, prijeten, zaokrožen, s poudarjeno mineralnostjo in dokaj žametnimi tanini, ki namigujejo prijetnejši potencial staranja. V telesu je značilna (sortna) kislina, harmonično integrirana v sadno pikantni okus.
Prijetno se spaja s suhomesnatimi izdelki (panceta, istrski pršut, suhe istrske salame in klobase), mladimi siri, jedmi iz rdečega mesa ter omakami na osnovi paradižnika. Zaradi svoje značilne svežine je odlična kombinacija k bolj mastnim jedem (meso na žaru, pečenke).
Pinela Classic 2022

Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Vino srednjega telesa z rahlo večjo mero kislin, kar daje vinu prijetno svežino. Na nosu dobimo predvsem tropsko sadje ter cvetne arome.
Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.
Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata
Refošk nature Rodica 2006
Vino je rubinasto rdeče barve. V vonju izkazuje staranje v lesenih sodih, saj nas preseneti z notami prezrelega jagodičevja, čokolade, kakava, lesa ter z mineralnimi notami prsti. Okus vina je bogat s prijetno svežino in dokaj žametnimi tanini ter mineralno-začimbnim pookusom.
Priporočamo obvezno dekantiranje eno uro pred uživanjem. Prijetno se prilega k staranim, poltrdim sirom ter mesnim jedem z žara in močnejšim pečenkam (nadevana telečja prsa).
Cabernet sauvignon rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom. V vonju zaznamo intenzivne arome, ki izkazujejo več kot 30-mesečno zorenje v lesenih sodih. Presenetijo nas note po usnju, dimu, zrelih in prezrelih marmeladah ribeza, belega popra in eksotične tone evkalipta. Okus vina je bogat, svež, rahlo pikanten z žametnimi tanini.
Priporočamo k jedem iz rdečega mesa, pečenkam. Odlično se poda k jedem z žara in mesu v poprovi omaki. Odlično se spaja k mesnim jedem na žaru, fiorentina steakom; izjemna kombinacija je goveji biftek s tartufi.
Renski rizling Ducal 2017

Sivi pinot prestige Rodica
Nežno maceriran sivi pinot je čebulnato rožnate barve z intenzivnejšo bakreno obrobo. V vonju zaznamo nežne cvetlično sadne arome (rumeni sadeži, agrumi), ki jih dopolnijo vonjave sveže maline in slive. V nos se nam prikradejo tudi arome zrelih hrušk. V okusu je vino prijetno, sadno, z elegantno svežino.
Odlično se prilega močnejšim ribjim jedem in rahlo pikantnim mesnim jedem (tatarski biftek). Predlagamo k rakovemu nabodalu z rožmarinom in slanino.
Rebula Classic 2022

Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Srednjega telesa. Na nosu najdemo predvsem arome breskve, cvetov ter zelišč.
Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.
Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata
Reviews
There are no reviews yet.