Blagovna znamka | |
---|---|
Vrsta izdelka | Rose vina |
Sorta | Zvrst |
Uporabljene sorte | Barbera, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Vsebina | 0,75l |
Letnik | 2019 |
Sladkorna stopnja | Suho |
Regija | Vipavska dolina |
Stil vina | Sveže vino |
Pridelava | Integrirana |
Zorenje | Jeklene cisterne, 12 mesecev |
Vinifikacija | Ni podatka |
Filtracija | Nefiltrirano |
Stopnja alkohola | 14,5% |
Število pridelanih steklenic | Ni podatka |
Barva | Rose |
Minimalno naročilo | 1 steklenica, 3 steklenice |
Nagrade |


Rose Krašna
7,90 €
Vino je češnjeve barve zvrst igrivosti in mladosti Merlota, Barbere in Cabernet sauvignona. Po okusu je vino polno prijetno sveže s harmonijo mede sadno noto in nežnim sladkobnim pookusom.
General Enquiries
There are no enquiries yet.
Podobni izdelki
Malvazija klasik Rodica
Vino je intenzivno zlato rumene barve in nas pri vonju preseneti z aromami, ki segajo vse od vanilje, akacije, breskev, grenivk ter poljskega cvetja do nežnih sladkobnih začimb. V telesu je vino srednje bogato s prijetnim sadnim telesom in nežnim mineralnim pookusom.
Malvazija Klasika nam pričara mediteranski pridih, saj se odlično spaja z ribjimi jedmi, še bolje pa s tradicionalnimi istrskimi fuži z belimi in črnimi tartufi.
Rose klasik Rodica
Rumeni muškat klasik Rodica
Vino je intenzivno zlato rumene barve. V vonju nas preseneti bogat izbor arom, ki segajo od značilne note muškatnega oreščka do agrumov, bezga ter zelišč. V ustih je vino bogato, sladkobno in sveže z značilno noto melone, ki je odraz deleža momjanskega muškata. Odlično se prilega kot samostojno vino ali k sadnim sladicam (Pavlova torta, breskvino pecivo, jabolčni zavitek s cimetom).
Sivi pinot prestige Rodica
Nežno maceriran sivi pinot je čebulnato rožnate barve z intenzivnejšo bakreno obrobo. V vonju zaznamo nežne cvetlično sadne arome (rumeni sadeži, agrumi), ki jih dopolnijo vonjave sveže maline in slive. V nos se nam prikradejo tudi arome zrelih hrušk. V okusu je vino prijetno, sadno, z elegantno svežino.
Odlično se prilega močnejšim ribjim jedem in rahlo pikantnim mesnim jedem (tatarski biftek). Predlagamo k rakovemu nabodalu z rožmarinom in slanino.
Refošk klasik Rodica
Ekološki refošk je značilne rubinasto rdeče barve z vijola odtenki. V vonju nas presenetijo note herbalnosti (suha trava), mineralnosti (mokra prst), svežih in zrelih gozdnih sadežev ter pridih začimb. Okus vina je svež, prijeten, zaokrožen, s poudarjeno mineralnostjo in dokaj žametnimi tanini, ki namigujejo prijetnejši potencial staranja. V telesu je značilna (sortna) kislina, harmonično integrirana v sadno pikantni okus.
Prijetno se spaja s suhomesnatimi izdelki (panceta, istrski pršut, suhe istrske salame in klobase), mladimi siri, jedmi iz rdečega mesa ter omakami na osnovi paradižnika. Zaradi svoje značilne svežine je odlična kombinacija k bolj mastnim jedem (meso na žaru, pečenke).
Syrah nature Rodica 2007
Vino je intenzivno rubinaste rdeče barve. Vonj vina je izjemno bogat in kompleksen, saj izkazuje več kot 18-mesečno zorenje v hrastovih lesenih sodih. Zaznamo širok izbor arom, ki segajo od zrelih in prezrelih gozdnih sadežev do kakava, čokolade ter eteričnih not evkalipta. V ustih je vino bogato, prijetno sveže, omamno.
Priporočamo k rdečemu mesu, divjačini, staranim kozjim sirom, plesnivim sirom. Odlično se prilega k divjačinski brinovi omaki.
Furlan belo 2018

Malvazija Premium 2020

Vino zlatorumene barve. Intenzivnega vonja v katerem dobimo predvsem zrelo sadje, med in pridih dima. Vino je polnega okusa s prijetno kislino in dolgim zatonom.
Tehnologija pridelave: Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 °C v inoks posodi. Po končani fermentaciji pretok v akacijev sod ter zorenje na kvasovkah. 12 mesecev. Stekleničeno brez filtracije.
Renski rizling Ducal 2017

Truške rdeče rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom, ki nakazuje že skoraj arhivsko starost te zvrsti refoška, merlota in cabernet sauvignona. V vonju zaznamo bogate arome zrelih in prezrelih rdečih sadežev (sliva, ribez, višnja) ter marmelad in džemov, ki jih nadgradijo note lesa začimb in zelišč. Pridih eteričnosti izkazuje daljše zorenje v lesenih sodih. V ustih je vino bogato sadno s skoraj žametnimi tanini in zaokroženim elegantnim pookusom.
Vino priporočamo k mesnim enolončnicam (bograč, golaž divjačina), rdečemu mesu (zrezki), staranim sirom (brkinski, tolminski sir). Priporočamo h goveji taljati s staranim sirom in popečenim češnjevim paradižnikom.
Beli Pinot Kabaj
Refošk rezerva Rodica
Vino je intenzivno rubinaste rdeče barve z mladostno vijolično obrobo. Vino ima izjemno bogat in kompleksen vonj, saj izkazuje več kot 30-mesečno zorenje v hrastovih lesenih sodih. Preseneti nas z notami džemov, marmelad (sliva, malina, višnja), kave, čokolade. Ima vonj po praženem, začimbah (poper) in zeliščih. V ustih je vino sveže in iskrivo s skoraj žametnimi tanini in bogatim telesom po zrelem in prezrelem jagodičevju. Pookus je svež in saden ter izkazuje odličen potencial staranja.
Odlično se spaja k mesnim jedem na žaru, fiorentina steakom; izjemna kombinacija je goveji biftek s tartufi.
Refošk nature Rodica 2006
Vino je rubinasto rdeče barve. V vonju izkazuje staranje v lesenih sodih, saj nas preseneti z notami prezrelega jagodičevja, čokolade, kakava, lesa ter z mineralnimi notami prsti. Okus vina je bogat s prijetno svežino in dokaj žametnimi tanini ter mineralno-začimbnim pookusom.
Priporočamo obvezno dekantiranje eno uro pred uživanjem. Prijetno se prilega k staranim, poltrdim sirom ter mesnim jedem z žara in močnejšim pečenkam (nadevana telečja prsa).
Tressa Belo Sveti Martin

Pinela Batič
Rebula Classic 2022

Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Srednjega telesa. Na nosu najdemo predvsem arome breskve, cvetov ter zelišč.
Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.
Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata
Laški rizling Ducal

Rose penina Vinakras
Pinela Classic 2022

Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Vino srednjega telesa z rahlo večjo mero kislin, kar daje vinu prijetno svežino. Na nosu dobimo predvsem tropsko sadje ter cvetne arome.
Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.
Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata
Reviews
There are no reviews yet.