Barva | Belo |
---|---|
Blagovna znamka | |
Filtracija | Nefiltrirano |
Letnik | 2018 |
Pridelava | Integrirana |
Regija | Vipavska dolina |
Sladkorna stopnja | Suho |
Sorta | Zvrst |
Število pridelanih steklenic | 1500 |
Stopnja alkohola | 12,5% |
Uporabljene sorte | Laški Rizling, Malvazija, Pinela |
Vsebina | 0,75l |
Zorenje | Leseni sodi, Jeklene cisterne, 18 mesecev |
Minimalno naročilo | 2 steklenici |
Vrsta izdelka | Bela vina |
Furlan belo 2018
11,00 €
Bela zvrst, sestavljena iz tretjinskih deležev malvazije, pinele in laškega rizlinga.
Malvazija in laški rizling dajeta vinu telo, pinela pa prijetno kislino. Na
nosu dobimo zaznave po medu, dimu, breskvi. V ustih je vino suho, srednjega telesa s prijetno kislino. Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 v inoks posodi. Po končani fermentaciji laški rizling in pinela pretočena v akacijeve sode ter zorenje na kvasovkah 18 mesecev. Malvazija zorjena v inoks posodi 18 mesecev.
Ujemanje s hrano: Perutnina, riba na žaru
Shipping Policy
Odpremimo v 1-3 delovnih dneh
General Enquiries
There are no enquiries yet.
Podobni izdelki
Rebula Classic 2022
Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Srednjega telesa. Na nosu najdemo predvsem arome breskve, cvetov ter zelišč.
Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.
Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata
Rdeče Classic 2021
Vino rubinaste. Sestavljeno iz sort merlot, cabernet sauvignon ter barbera. Merlot in cabernet sauvignon dasta vinu telo, barbera pa prijetno svežino z njeno kislino. Na vonju dobimo češnje, gozdne sadeže ter črni ribez. Vino srednjega telesa z lepo poudarjeno svežino.
7-dnevna maceracija. 5 mesecev zorenja v starih 1900 literskih hrastovih sodih in nato 3 mesece v inoks posodi.
Ujemanje s hrano: meso iz žara, suhomesnati izdelki
Malvazija Premium 2020
Vino zlatorumene barve. Intenzivnega vonja v katerem dobimo predvsem zrelo sadje, med in pridih dima. Vino je polnega okusa s prijetno kislino in dolgim zatonom.
Tehnologija pridelave: Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 °C v inoks posodi. Po končani fermentaciji pretok v akacijev sod ter zorenje na kvasovkah. 12 mesecev. Stekleničeno brez filtracije.
Pinela Classic 2022
Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Vino srednjega telesa z rahlo večjo mero kislin, kar daje vinu prijetno svežino. Na nosu dobimo predvsem tropsko sadje ter cvetne arome.
Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.
Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata
Penina rose
Penina sestavljena iz merlota in barbere (70:30). Merlot daje penini telo, barbera pa svežino. Na nosu dobimo predvsem jagode in maline. V kozarcu se razvije zmerno penjenje. Penina srednjega telesa vendar z dolgim zatonom.
Brez maceracije, hladna fermentacija med 15-20°C. 5 mesečno zorenje na kvasovkah. Sekundarna fermentacija po charmat metodi.
Ujemanje s hrano: hladne predjedi in morski sadeži
Reviews
There are no reviews yet.