Barva | Belo |
---|---|
Blagovna znamka | |
Filtracija | Nefiltrirano |
Letnik | 2018 |
Pridelava | Integrirana |
Regija | Vipavska dolina |
Sladkorna stopnja | Suho |
Sorta | Zvrst |
Število pridelanih steklenic | 1500 |
Stopnja alkohola | 12,5% |
Uporabljene sorte | Laški Rizling, Malvazija, Pinela |
Vsebina | 0,75l |
Zorenje | Leseni sodi, Jeklene cisterne, 18 mesecev |
Minimalno naročilo | 2 steklenici |
Vrsta izdelka | Bela vina |

Furlan belo 2018
11,00 €
Bela zvrst, sestavljena iz tretjinskih deležev malvazije, pinele in laškega rizlinga.
Malvazija in laški rizling dajeta vinu telo, pinela pa prijetno kislino. Na
nosu dobimo zaznave po medu, dimu, breskvi. V ustih je vino suho, srednjega telesa s prijetno kislino. Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 v inoks posodi. Po končani fermentaciji laški rizling in pinela pretočena v akacijeve sode ter zorenje na kvasovkah 18 mesecev. Malvazija zorjena v inoks posodi 18 mesecev.
Ujemanje s hrano: Perutnina, riba na žaru
Shipping Policy
Odpremimo v 1-3 delovnih dneh
General Enquiries
There are no enquiries yet.
Podobni izdelki
Penina rose
Penina sestavljena iz merlota in barbere (70:30). Merlot daje penini telo, barbera pa svežino. Na nosu dobimo predvsem jagode in maline. V kozarcu se razvije zmerno penjenje. Penina srednjega telesa vendar z dolgim zatonom.
Brez maceracije, hladna fermentacija med 15-20°C. 5 mesečno zorenje na kvasovkah. Sekundarna fermentacija po charmat metodi.
Ujemanje s hrano: hladne predjedi in morski sadeži
Rebula Premium 2017
Malvazija Premium 2019
Rdeče Classic 2021
Vino rubinaste. Sestavljeno iz sort merlot, cabernet sauvignon ter barbera. Merlot in cabernet sauvignon dasta vinu telo, barbera pa prijetno svežino z njeno kislino. Na vonju dobimo češnje, gozdne sadeže ter črni ribez. Vino srednjega telesa z lepo poudarjeno svežino.
7-dnevna maceracija. 5 mesecev zorenja v starih 1900 literskih hrastovih sodih in nato 3 mesece v inoks posodi.
Ujemanje s hrano: meso iz žara, suhomesnati izdelki
Rebula Classic 2021
Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Srednjega telesa. Na nosu najdemo predvsem arome breskve, cvetov ter zelišč.
Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.
Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata
Reviews
There are no reviews yet.