Blagovna znamka | |
---|---|
Vrsta izdelka | Peneča vina |
Metoda | Klasična |
Sorta | Vitovska |
Vsebina | 0,75l |
Letnik | 2014 |
Sladkorna stopnja | Extra Dry |
Regija | Kras |
Stil vina | Bogato vino |
Pridelava | Integrirana |
Barva | Belo |
Minimalno naročilo | 1 steklenica, 12 steklenic, 3 steklenice, 6 steklenic |
Bela penina Prestige Vinakras
9,00 €
Penino iz avtohtone kraške sorte vitovske grganje odlikuje zlato rumena barva. Sortne arome bele breskve in dozorele hruške dopolnjujejo prefinjene, z dolgotrajnim zorenjem na finih drožeh pridobljene, arome po praženih lešnikih in kruhovi skorji. Nežen in uravnovešen okus ter uglajeni mehurčki vse povezujejo v prijetno penino.
General Enquiries
There are no enquiries yet.
Podobni izdelki
Renski rizling Ducal 2013
Syrah rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bolj mladostnim odtenkom. V vonju zaznamo bogate, intenzivne note več kot 30-mesečnega zorenja v lesenih sodih. Zaznamo note lesa, vanilje, čokolade, dima, tobaka, ki jih nadgradijo arome svežih in zrelih robid ter rdečega in črnega ribeza. V okusu je vino sveže, bogato z izjemno sadnostjo (zrele višnje, robide, ribez) ter elegantnimi skoraj žametnimi tanini.
Odlično se poda k rdečemu mesu, divjačini ter staranim govejim in ovčjim sirom. Predlagamo, da poskusite syrah reserve ob divjačinskem golažu s čokolado.
Tressa Rdeče Magnum Sveti Martin
Kompleksno rdeče vino. Klasična vipavska zvrst.
Refošk klasik Rodica
Ekološki refošk je značilne rubinasto rdeče barve z vijola odtenki. V vonju nas presenetijo note herbalnosti (suha trava), mineralnosti (mokra prst), svežih in zrelih gozdnih sadežev ter pridih začimb. Okus vina je svež, prijeten, zaokrožen, s poudarjeno mineralnostjo in dokaj žametnimi tanini, ki namigujejo prijetnejši potencial staranja. V telesu je značilna (sortna) kislina, harmonično integrirana v sadno pikantni okus.
Prijetno se spaja s suhomesnatimi izdelki (panceta, istrski pršut, suhe istrske salame in klobase), mladimi siri, jedmi iz rdečega mesa ter omakami na osnovi paradižnika. Zaradi svoje značilne svežine je odlična kombinacija k bolj mastnim jedem (meso na žaru, pečenke).
Malvazija klasik Rodica
Vino je intenzivno zlato rumene barve in nas pri vonju preseneti z aromami, ki segajo vse od vanilje, akacije, breskev, grenivk ter poljskega cvetja do nežnih sladkobnih začimb. V telesu je vino srednje bogato s prijetnim sadnim telesom in nežnim mineralnim pookusom.
Malvazija Klasika nam pričara mediteranski pridih, saj se odlično spaja z ribjimi jedmi, še bolje pa s tradicionalnimi istrskimi fuži z belimi in črnimi tartufi.
Rumeni muškat klasik Rodica
Vino je intenzivno zlato rumene barve. V vonju nas preseneti bogat izbor arom, ki segajo od značilne note muškatnega oreščka do agrumov, bezga ter zelišč. V ustih je vino bogato, sladkobno in sveže z značilno noto melone, ki je odraz deleža momjanskega muškata. Odlično se prilega kot samostojno vino ali k sadnim sladicam (Pavlova torta, breskvino pecivo, jabolčni zavitek s cimetom).
Tressa Belo Sveti Martin
Bogato, polno belo vino zorjeno v akacijevih sodih. Pravi 'vipavc'.
Santomas Malvazija
Truške rdeče rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom, ki nakazuje že skoraj arhivsko starost te zvrsti refoška, merlota in cabernet sauvignona. V vonju zaznamo bogate arome zrelih in prezrelih rdečih sadežev (sliva, ribez, višnja) ter marmelad in džemov, ki jih nadgradijo note lesa začimb in zelišč. Pridih eteričnosti izkazuje daljše zorenje v lesenih sodih. V ustih je vino bogato sadno s skoraj žametnimi tanini in zaokroženim elegantnim pookusom.
Vino priporočamo k mesnim enolončnicam (bograč, golaž divjačina), rdečemu mesu (zrezki), staranim sirom (brkinski, tolminski sir). Priporočamo h goveji taljati s staranim sirom in popečenim češnjevim paradižnikom.
Penina Rose brut Frelih
Sivi Pinot Kabaj
Marmorna penina Vinakras
Cviček od Fare Frelih
Laški rizling Ducal
Cabernet sauvignon rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom. V vonju zaznamo intenzivne arome, ki izkazujejo več kot 30-mesečno zorenje v lesenih sodih. Presenetijo nas note po usnju, dimu, zrelih in prezrelih marmeladah ribeza, belega popra in eksotične tone evkalipta. Okus vina je bogat, svež, rahlo pikanten z žametnimi tanini.
Priporočamo k jedem iz rdečega mesa, pečenkam. Odlično se poda k jedem z žara in mesu v poprovi omaki. Odlično se spaja k mesnim jedem na žaru, fiorentina steakom; izjemna kombinacija je goveji biftek s tartufi.
Reviews
There are no reviews yet.