Blagovna znamka | |
---|---|
Vrsta izdelka | Peneča vina |
Metoda | Charmat |
Sorta | Zvrst |
Vsebina | 0,75l |
Letnik | 2018 |
Sladkorna stopnja | Suho |
Regija | Kras |
Stil vina | Sveže vino |
Pridelava | Integrirana |
Stopnja alkohola | 11,5% |
Barva | Belo |
Uporabljene sorte | Chardonnay, Malvazija, Sauvignon |
Minimalno naročilo | 1 steklenica, 12 steklenic, 3 steklenice, 6 steklenic |

Marmorna penina Vinakras
7,40 €
Marmorna penina je pridelana na Krasu iz sort malvazija, chardonnay in sauvignon po tankovski metodi. Živahna rumena barva z zlatimi odtenki, sadne arome izpopolnjene s cvetličnimi niansami in poln okus tvorijo z nežnimi mehurčki popolno harmonijo.
General Enquiries
There are no enquiries yet.
Podobni izdelki
Pinela Batič
Rose klasik Rodica
Refošk nature Rodica 2006
Vino je rubinasto rdeče barve. V vonju izkazuje staranje v lesenih sodih, saj nas preseneti z notami prezrelega jagodičevja, čokolade, kakava, lesa ter z mineralnimi notami prsti. Okus vina je bogat s prijetno svežino in dokaj žametnimi tanini ter mineralno-začimbnim pookusom.
Priporočamo obvezno dekantiranje eno uro pred uživanjem. Prijetno se prilega k staranim, poltrdim sirom ter mesnim jedem z žara in močnejšim pečenkam (nadevana telečja prsa).
Pinela Classic 2022

Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Vino srednjega telesa z rahlo večjo mero kislin, kar daje vinu prijetno svežino. Na nosu dobimo predvsem tropsko sadje ter cvetne arome.
Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.
Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata
Malvazija Premium 2020

Vino zlatorumene barve. Intenzivnega vonja v katerem dobimo predvsem zrelo sadje, med in pridih dima. Vino je polnega okusa s prijetno kislino in dolgim zatonom.
Tehnologija pridelave: Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 °C v inoks posodi. Po končani fermentaciji pretok v akacijev sod ter zorenje na kvasovkah. 12 mesecev. Stekleničeno brez filtracije.
Sivi pinot prestige Rodica
Nežno maceriran sivi pinot je čebulnato rožnate barve z intenzivnejšo bakreno obrobo. V vonju zaznamo nežne cvetlično sadne arome (rumeni sadeži, agrumi), ki jih dopolnijo vonjave sveže maline in slive. V nos se nam prikradejo tudi arome zrelih hrušk. V okusu je vino prijetno, sadno, z elegantno svežino.
Odlično se prilega močnejšim ribjim jedem in rahlo pikantnim mesnim jedem (tatarski biftek). Predlagamo k rakovemu nabodalu z rožmarinom in slanino.
Kraška penina Vinakras
Santomas Malvazija
Malvazija klasik Rodica
Vino je intenzivno zlato rumene barve in nas pri vonju preseneti z aromami, ki segajo vse od vanilje, akacije, breskev, grenivk ter poljskega cvetja do nežnih sladkobnih začimb. V telesu je vino srednje bogato s prijetnim sadnim telesom in nežnim mineralnim pookusom.
Malvazija Klasika nam pričara mediteranski pridih, saj se odlično spaja z ribjimi jedmi, še bolje pa s tradicionalnimi istrskimi fuži z belimi in črnimi tartufi.
Beli Pinot Kabaj
Renski rizling Ducal 2017

Renski rizling Ducal 2013

Laški rizling Ducal

Marmorna penina Vinakras 6 kom
Rdeča penina Prestige Vinakras
Cabernet sauvignon rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom. V vonju zaznamo intenzivne arome, ki izkazujejo več kot 30-mesečno zorenje v lesenih sodih. Presenetijo nas note po usnju, dimu, zrelih in prezrelih marmeladah ribeza, belega popra in eksotične tone evkalipta. Okus vina je bogat, svež, rahlo pikanten z žametnimi tanini.
Priporočamo k jedem iz rdečega mesa, pečenkam. Odlično se poda k jedem z žara in mesu v poprovi omaki. Odlično se spaja k mesnim jedem na žaru, fiorentina steakom; izjemna kombinacija je goveji biftek s tartufi.
Rose Krašna
Furlan belo 2018

Refošk klasik Rodica
Ekološki refošk je značilne rubinasto rdeče barve z vijola odtenki. V vonju nas presenetijo note herbalnosti (suha trava), mineralnosti (mokra prst), svežih in zrelih gozdnih sadežev ter pridih začimb. Okus vina je svež, prijeten, zaokrožen, s poudarjeno mineralnostjo in dokaj žametnimi tanini, ki namigujejo prijetnejši potencial staranja. V telesu je značilna (sortna) kislina, harmonično integrirana v sadno pikantni okus.
Prijetno se spaja s suhomesnatimi izdelki (panceta, istrski pršut, suhe istrske salame in klobase), mladimi siri, jedmi iz rdečega mesa ter omakami na osnovi paradižnika. Zaradi svoje značilne svežine je odlična kombinacija k bolj mastnim jedem (meso na žaru, pečenke).
Reviews
There are no reviews yet.