Predstavitev Oljarn

Oljarna Lisjak

Že od leta 1992 z vso predanostjo obdelujemo naše oljčnike, ter gradimo oljčno zgodbo, s katero smo skreirali celotno blagovno znamko LISJAK, ekstra deviško oljčno olje.

V Oljarni po postopku hladnega stiskanja predelujemo oljke v t.i. zeleno zlato. Ponudbi oljčnega olja smo dodali tudi linijo izdelkov iz oljčnega lesa, ter kozmetiko z oljčnim oljem.

Veliko delamo tudi v turistični panogi, ponujamo oglede oljarne ter z veseljem izobražujemo o oljčnem olju.

Blagovna znamka LISJAK je ljubezen in predanost, ki jo je skreiral Matej Lisjak, zdaj pa na oljčnem posestvu ponuja zgodbo za vse, ki želijo izvedeti več o tem oljčnem svetu. S svojo ženo Veroniko ter otrokoma Oliverjem in Amelie in predano ekipo ustvarjajo edinstveno doživetje.

Oljčno olje Premium Cuvee Lisjak

8,00 
Linija Cuvée je pridobljena s skrbnim sortnim izborom 5-ih vrst oljk. Je primeren za vsakdanjo uporabo v kuhinji, kuhanje.

Oljčno olje Premium gold Lisjak

10,00 
Linija Gold je sestavljena iz različnih tipičnih istrskih sort oljk. Na našem območju rastejo avtohtone vrste, kot so Buga, Piranska črnica, Istrska belica in Štorta. Že po sami tradiciji te oljke obiramo ročno in jih takoj stisnemo v oljarni. Prav ta stara drevesa so tista, ki nam dajejo najboljše olje. Olje je zelo sadežno, s tonom trave in značilnim pridihom zelenih mandeljev, hkrati pa tudi z rahlo aromo artičok. Okus je zelo prijeten in harmoničen, začne se s sladkobo v ustih, sledita pa mu uravnotežena grenkoba in pikantnost. Zelena barva se prelevi v zlato.

Oljčno olje Selekcija Poison Lisjak

25,00 
Linija Cuvée je pridobljena s skrbnim sortnim izborom 5-ih vrst oljk. Je primeren za vsakdanjo uporabo v kuhinji, kuhanje.

Selekcija Orange Lisjak

13,00 
Orange je ekstra deviško oljčno olje z aromo pomaranče. Narejeno je s hkratnim hladnim stiskanjem izbranih oljk in bioloških pomaranč s Sicilije. Pravzaprav ne gre le za aromatizirano olje, ampak za eliksir z edinstveno aromo ter prefinjenostjo. Okus je sladkasto pomarančast, vonj pa ima povsem po aromah agrumov. Barva je svetlo zelena.

Selekcija Truffles Lisjak

15,00 
Ekstra deviško oljčno olje s tartufom nastane iz oljk in arome dehidriranih tartufov. Poseben izdelek, ki ima okus po pravem oljčnem olju in odličnih tartufih. Vsekakor nekaj posebnega in drugačnega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *