Predstavitev Oljarn

Oljarna Ronkaldo

EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO – OLIVNO OLJE »RONKALDO« Z ZAŠČITENO OZNAČBO POREKLA (Z.O.P.) SLOVENSKE ISTRE

Ekstra deviško oljčno (olivno) olje »RONKALDO« ne izvira iz starih družinskih korenin, pač pa iz ljubezni »na prvi pogled«. Ljubezni za OLEO, drevo oljke, tako lepo, vitalno in trdoživo. Ljubezen do tistih oljčnih dreves zaraslih z robido na zapuščenih Istrskih pobočjih. Ljubezen, ki jo spremlja strast do zemlje, globoka spoštljivost za okolje in velika rahločutnost za lepoto pokrajine. Obenem pa izvira tudi iz trdega dela, ki je pustilo ob strani stare navade in antične pregovore ter se je naslonilo na sodobna znanstvena dognanja, stalna strokovna izpopolnjevanja, poskuse v nasadih, vse to z željo po doseganju najvišje, senzorične, kvalitete olja. Vse to je »RONKALDO«, olje vrhunske kvalitete, ki se ponaša z evropsko oznako »ZAŠČITENA OZNAČBA POREKLA – Z. O. P.«, pridelano ob sonaravni, okolju prijazni integrirani pridelavi oljčnih plodov.

Oljčno olje Belica Ronkaldo

6,00 
Ekstra deviško oljčno olje Ronkaldo Istrska Belica je harmonično, srednje intenzivno sadno, zeleno, grenko in pikantno z bogatimi notami, ki spominjajo na zeleni paradižnik, artičoke, mandlje in pekoče začimbe. Rahlo zaznavne so sadne arome, ki spominjajo na jabolka in sladke začimbe. V okusu je zaznati rahlo trpkost, ki jo okrepijo prijetne, obstojne note zelenega zrelega sadja z rahlo poudarjeno pikantnostjo.

Oljčno olje Cuvee Ronkaldo

5,00 
Ekstra deviško oljčno olje višje kategorije. Hladno stiskano, pridelano na ekološki način. Olje je narejeno iz različnih sort avtohtonih  slovesnkih vrst oljk.

Oljčno olje Limona Ronkaldo

6,00 
Ekstra deviško oljčno olje z okusom limone.

Oljčno olje Maurino Ronkaldo

6,00 
Sortno ekstra deviško oljčno olje višje kategorije, pridobljeno direktno iz sorte maurino. Hladno stiskano, ekološko pridelano. Olje je bolj nežno in blago od tipičnih istrskih olj, s svežim okusom pokošene trave in artičok.

Oljčno olje Pomaranča Ronkaldo

6,00 
Ekstra deviško oljčno olje z okusom pomaranče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *