VINSKA KLET BATIČ

Naslov

Šempas 130
5261 Šempas

Email:  info@batic.si
Tel.:      +386 (0)5 30 88 676

Barbera Sveti Martin Magnum

35,00 

Ponos naših rdečih vin v MAGNUM! steklenici.

Bela penina Prestige Vinakras

9,00 
Penino iz avtohtone kraške sorte vitovske grganje odlikuje zlato rumena barva. Sortne arome bele breskve in dozorele hruške dopolnjujejo prefinjene, z dolgotrajnim zorenjem na finih drožeh pridobljene, arome po praženih lešnikih in kruhovi skorji. Nežen in uravnovešen okus ter uglajeni mehurčki vse povezujejo v prijetno penino.

Beli Pinot Kabaj

12,00 
Vino je kristalno, nežne zlato rumene barve. Že na pogled je sveže, a gosto. V fini in obstojni cvetici sta zaznavni sadnost zrelih jabolk in mineralnost.

Cabarnet Sauvignon

10,00 

Intenzivna rubinasta barva z viola odtenki.
Na vonj zelo sladko, ki spominja predvsem na grozno jagodičevje
Po okusu koncentrirano, strukturno in harmonično, tanini so mehki sladijo.
Dolg pookus.

Cabernet sauvignon rezerva Rodica

24,40 

Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom. V vonju zaznamo intenzivne arome, ki izkazujejo več kot 30-mesečno zorenje v lesenih sodih. Presenetijo nas note po usnju, dimu, zrelih in prezrelih marmeladah ribeza, belega popra in eksotične tone evkalipta. Okus vina je bogat, svež, rahlo pikanten z žametnimi tanini.

Priporočamo k jedem iz rdečega mesa, pečenkam. Odlično se poda k jedem z žara in mesu v poprovi omaki. Odlično se spaja k mesnim jedem na žaru, fiorentina steakom; izjemna kombinacija je goveji biftek s tartufi.

Chardonnay Prestige

24,40 

Globoke zlatorumene barve. Cvetica je umirjena, dozorela. Lesne in
maslene note so seveda prisotne, a ne izskočijo. Pustijo zrelim rumenim
sadežem, dimu, da se vpletejo in prepletejo. Fino! Suho v ustih, višjih
kislin, srednjega telesa. Z lepo tenzijo, slanostjo in vertikalnostjo.
Še kanček robat, a zelo dober, okusen chardonnay kakršnih na teh koncih
ni prav veliko. Dolg.

Ujemanje s hrano: perutnina, riba na žaru, zrezek (steak)

Cviček od Fare Frelih

4,30 
Cvetica je nežna, a lepo pestra, še posebej za cviček. Poleg rdečkastih sadežev, ki so nujni za vsak cviček, najdemo še sloj začimb ter cvetne note. V ustih je suh, ukročenih kislin in z nekaj več telesa.

PRESS

SPLETNA STRAN VINARJA