Prikazanih vseh 5 zadetkov

Prikaži

Epulon Steras

20,00 
Globlje rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki, Zrelo na nosu, samosvoje, z obilico rdečkastih in temno rdečih sadežev. Malce prezrelosti, malce pikantnosti, animalična nota. Suho, krepkejše, z zmerno mero taninov, in visoko mero kislin. Malce bolj mediteranski, zrel in neukročen - kot v zadnjih dveh edicijah.

Malvazija Steras

12,00 
Srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je mladostna, iz zrelega grozdja, srednje intenzivna in privlačna. Sočni rumeni sadeži, breskev, zrela marelica, melona. Suho, srednjega telesa, z živahno teksturo in finim dobro poudarjenim značajem v ustih. Zelo dobra, med sočnejšimi v tem letniku, a še vedno z veliko svežine. Ravno prav!

Merlot Brič

9,00 
Intenzivno rubinasto rdeče barve. V aromi prevladujejo zaznave jagode in borovnic s pridihom mineralnosti. Na okus harmonija sočnosti, kompleksnosti, dozorelih srednje izraženih in zaokroženi taninov. Vino polnega okusa. Sommelier selection 2021-merlot.

Penina Brič

12,00 
Zelo nežne čebulne barve z nekoliko izdatnejšim penjenjem ob natakanju. Cvetica preseneti, saj ne spominja na nobeno znano penino in ponuja rdečkaste sadeže, tudi nekaj piknatnih not, a ko preberemo - gre namreč za penino iz refoška, so stvari hitro jasne. Suho v ustih, visokih kislin, ki so sorti lastne ter z enostavnejšim, a simpatičnim pikantnim okusom v ustih. Lepo izdelana, a obenem sem prepričan, da je avtorjem znano, kako narediti še korak naprej, ker ideja je odlična. Lepa poletna osvežitev.

Penina Rose brut Frelih

13,50 
Barva je nežna lososova, mehurčki fini, številnejši. Cvetica je dozorela, najdemo maslo, kruhovo skorjo, a še vedno z lepo mero rdečkastih sadežev. Suho vino z živahno kislino, ki daje lepo vertikalnost, tekstura mehurčkov je lepa, fina, morda malček trpkasto, a z jasnim okusom. Elegantno, dozorjeno. Penina rose brut je pridelana iz ročno obranega grozdja žametne črnine letnika 2009 iz vinograda Zadraga nad Šentrupertom. Po alkoholnem vrenju bistrega mošta je vino eno leto zorelo v cisterni iz nerjavečega jekla, nakar je šlo na ponovno vrenje v steklenice, kjer je najmanj tri leta zorelo na kvasovkah.