rodica-logo1

VINSKA KLET RODICA

Naslov

Truške 1c
6273 Marezige

Email:  info@rodica.si
Tel.:    +386(0)41 695 019

Obisk kleti Rodica

45,00 

Nudimo vam

  • vodeno degustacijo vin,
  • predstavitev kmetije in koncepta ekološkega vinogradništva,
  • poslovna srecanja,
  • poroke,
  • konferenčne dogodke,
  • organizacijo delavnic.

Minimalno število oseb za degustacijo in ogled je 2 osebi. Za večje skupine nas kotaktirajte na info@rodica.si


Degustacija vin poteka v kleti po predhodnem naročilu.
Po predhodnem dogovoru lahko vodeno degustacijo prilagodimo.

Cabernet sauvignon rezerva Rodica

24,40 

Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom. V vonju zaznamo intenzivne arome, ki izkazujejo več kot 30-mesečno zorenje v lesenih sodih. Presenetijo nas note po usnju, dimu, zrelih in prezrelih marmeladah ribeza, belega popra in eksotične tone evkalipta. Okus vina je bogat, svež, rahlo pikanten z žametnimi tanini.

Priporočamo k jedem iz rdečega mesa, pečenkam. Odlično se poda k jedem z žara in mesu v poprovi omaki. Odlično se spaja k mesnim jedem na žaru, fiorentina steakom; izjemna kombinacija je goveji biftek s tartufi.

Malvazija klasik Rodica

13,90 

Vino je intenzivno zlato rumene barve in nas pri vonju preseneti z aromami, ki segajo vse od vanilje, akacije, breskev, grenivk ter poljskega cvetja do nežnih sladkobnih začimb. V telesu je vino srednje bogato s prijetnim sadnim telesom in nežnim mineralnim pookusom.

Malvazija Klasika nam pričara mediteranski pridih, saj se odlično spaja z ribjimi jedmi, še bolje pa s tradicionalnimi istrskimi fuži z belimi in črnimi tartufi.

Refošk klasik Rodica

13,90 

Ekološki refošk je značilne rubinasto rdeče barve z vijola odtenki. V vonju nas presenetijo note herbalnosti (suha trava), mineralnosti (mokra prst), svežih in zrelih gozdnih sadežev ter pridih začimb. Okus vina je svež, prijeten, zaokrožen, s poudarjeno mineralnostjo in dokaj žametnimi tanini, ki namigujejo prijetnejši potencial staranja. V telesu je značilna (sortna) kislina, harmonično integrirana v sadno pikantni okus.

Prijetno se spaja s suhomesnatimi izdelki (panceta, istrski pršut, suhe istrske salame in klobase), mladimi siri, jedmi iz rdečega mesa ter omakami na osnovi paradižnika. Zaradi svoje značilne svežine je odlična kombinacija k bolj mastnim jedem (meso na žaru, pečenke).

Refošk nature Rodica 2006

42,70 

Vino je rubinasto rdeče barve. V vonju izkazuje staranje v lesenih sodih, saj nas preseneti z notami prezrelega jagodičevja, čokolade, kakava, lesa ter z mineralnimi notami prsti. Okus vina je bogat s prijetno svežino in dokaj žametnimi tanini ter mineralno-začimbnim pookusom.

Priporočamo obvezno dekantiranje eno uro pred uživanjem. Prijetno se prilega k staranim, poltrdim sirom ter mesnim jedem z žara in močnejšim pečenkam (nadevana telečja prsa).

Refošk rezerva Rodica

24,40 

Vino je intenzivno rubinaste rdeče barve z mladostno vijolično obrobo. Vino ima izjemno bogat in kompleksen vonj, saj izkazuje več kot 30-mesečno zorenje v hrastovih lesenih sodih. Preseneti nas z notami džemov, marmelad (sliva, malina, višnja), kave, čokolade. Ima vonj po praženem, začimbah (poper) in zeliščih. V ustih je vino sveže in iskrivo s skoraj žametnimi tanini in bogatim telesom po zrelem in prezrelem jagodičevju. Pookus je svež in saden ter izkazuje odličen potencial staranja.

Odlično se spaja k mesnim jedem na žaru, fiorentina steakom; izjemna kombinacija je goveji biftek s tartufi.

Rose klasik Rodica

12,20 
Vino je lososovo rožnate barve s svetlejšimi odtenki, ki izkazujejo mladost in iskrivost tega 4-sortnega roseja (25 % refošk, 25 % merlot, 25 % cabernet sauvignon, 25 % syrah). V vonju je vino živahno, saj zaznamo sveže cvetje, sveže in zrelo jagodičevje in vse skupaj je povezano v srednje intenzivno in prijetno sadnost, ki kliče po še. V okusu je vino prijetno sveže; sprva malo preseneti, vendar se hitro odpre sadnost telesa s prijetno harmonijo med svežino okusom in nežno sladkobnim pookusom. Rose priporočamo k ribjim hladnim predjedem, suhomesnim izdelkom, istrskim pršutom, jedem s češnjevim paradižnikom in z bogatimi solatami. Odlično se prilega k testeninam z jastogom ali kot prijetna ohladitev v toplejših mesecih.

Rumeni muškat klasik Rodica

13,90 

Vino je intenzivno zlato rumene barve. V vonju nas preseneti bogat izbor arom, ki segajo od značilne note muškatnega oreščka do agrumov, bezga ter zelišč. V ustih je vino bogato, sladkobno in sveže z značilno noto melone, ki je odraz deleža momjanskega muškata.  Odlično se prilega kot samostojno vino ali k sadnim sladicam (Pavlova torta, breskvino pecivo, jabolčni zavitek s cimetom).

Sivi pinot prestige Rodica

24,40 

Nežno maceriran sivi pinot je čebulnato rožnate barve z intenzivnejšo bakreno obrobo. V vonju zaznamo nežne cvetlično sadne arome (rumeni sadeži, agrumi), ki jih dopolnijo vonjave sveže maline in slive. V nos se nam prikradejo tudi arome zrelih hrušk. V okusu je vino prijetno, sadno, z elegantno svežino.

Odlično se prilega močnejšim ribjim jedem in rahlo pikantnim mesnim jedem (tatarski biftek). Predlagamo k rakovemu nabodalu z rožmarinom in slanino.

Syrah nature Rodica 2007

42,70 

Vino je intenzivno rubinaste rdeče barve. Vonj vina je izjemno bogat in kompleksen, saj izkazuje več kot 18-mesečno zorenje v hrastovih lesenih sodih. Zaznamo širok izbor arom, ki segajo od zrelih in prezrelih gozdnih sadežev do kakava, čokolade ter eteričnih not evkalipta. V ustih je vino bogato, prijetno sveže, omamno.

Priporočamo k rdečemu mesu, divjačini, staranim kozjim sirom, plesnivim sirom. Odlično se prilega k divjačinski brinovi omaki.

Syrah rezerva Rodica

24,40 

Vino je rubinasto rdeče barve z bolj mladostnim odtenkom. V vonju zaznamo bogate, intenzivne note več kot 30-mesečnega zorenja v lesenih sodih. Zaznamo note lesa, vanilje, čokolade, dima, tobaka, ki jih nadgradijo arome svežih in zrelih robid ter rdečega in črnega ribeza. V okusu je vino sveže, bogato z izjemno sadnostjo (zrele višnje, robide, ribez) ter elegantnimi skoraj žametnimi tanini.

Odlično se poda k rdečemu mesu, divjačini ter staranim govejim in ovčjim sirom. Predlagamo, da poskusite syrah reserve ob divjačinskem golažu s čokolado.

Truške rdeče rezerva Rodica

24,40 

Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom, ki nakazuje že skoraj arhivsko starost te zvrsti refoška, merlota in cabernet sauvignona. V vonju zaznamo bogate arome zrelih in prezrelih rdečih sadežev (sliva, ribez, višnja) ter marmelad in džemov, ki jih nadgradijo note lesa začimb in zelišč. Pridih eteričnosti izkazuje daljše zorenje v lesenih sodih. V ustih je vino bogato sadno s skoraj žametnimi tanini in zaokroženim elegantnim pookusom.

Vino priporočamo k mesnim enolončnicam (bograč, golaž divjačina), rdečemu mesu (zrezki), staranim sirom (brkinski, tolminski sir). Priporočamo h goveji taljati s staranim sirom in popečenim češnjevim paradižnikom.

PRESS

SPLETNA STRAN VINARJA

VIDEO