Najnovejši izdelki
  • Najnovejši izdelki

Istrski česen Bruno Peroša

Rdeči istrski česen je pravi zaklad kulinarike, saj je avtohtona sorta, kijo jo pridelujemo že stoletja. Naša kmetija v Novi vasi nad Dragonjo se ponosno uvršča med največje pridelovalce te čudovite rastline, saj pridelamo kar petino celotne istrske količine. Poleg velikih in zdravih strokov, ki jih prepoznamo po značilni rdeči kožici, se naš istrski česen razlikuje od drugih sort tudi po večji vsebnosti eteričnih olj in sladkem okusu. Tako lahko z njim pripravimo izvrstne jedi, ki se prepletajo s čudovitim okusom in vonjem te priljubljene sestavine.

Malvazija Amorus Montemoro

26,00 
Srednje globoke jantarne barve, bistro. Cvetica je poudarjena, rahlo hlapna, po medu, hrastovini, karameli, balzamičnem kisu. Suho,  krepko, visokih kislin, trpkasto. Struktura pred karakterjem. Ekstremen slog.

Malvazija Simply Montemoro

14,00 
Globoke zlatorumene barve. Cvetica je intenzivna, dozorela, balzamična, nekoliko groba, med. Suho, visokih kislin, srednjega telesa.

Refošk Amorus Montemoro

26,00 
Globoke rubinasto granatne barve. Aroma je dozorela, intenzivna. Po marmeladi, črnem popru, kuhanih slivah, višnjah. Ekstremnemu slogu navkljub (dolgo zorenje, zelo pozna trgatev), vino kaže lepo kompleksnost in zelo solidno uravnoteženost. Suho, krepko, visokih kislin, z lepo žametno teksturo, ter mehkejšimi tanini, ki jih ni veliko. Z dolgim, toplim zatonom.

Secret Desire Montemoro

40,00 
Globoke vijolične barve. Cvetica je intenzivna, dozorela. Najdemo marmelado, podrast, suhe fige, rozine, čokolado, marcipan. Z nekaj ostanka sladkorja, krepko, toplo intenzivno, mediteransko. Lepo dozorel mediteranski blockbuster z asociacijami na prošek in amarone.

Rumeni muškat Bordon

9,00 
Srednje globoke limonasto rumene barve. Cvetica je izrazita, po meti, limeti, muškatnem grozdju, borovi smoli, medu. Slajše, zmernih kislin, srednjega telesa. V ustih kjer dominirajo terciarne note še bolj pove, da gre za nekoliko starejši letnik. Tekstura je oljnata, karakter izrazit. Z daljšim zatonom. Lep, zoren muškat.

Rose Bordon

12,00 
Cvetica je nežna rožnata. Nos je saden, srednje poudarjen, prijazen. Sočna jagoda, zrela jabolka. Zelo suho, s prav tako visokimi kislinami. Nekoliko ožji, a živahen, vertikalen, tudi v ustih mu ne manjka karakterja, ki je intenzivnejši in vztrajen. Prav lepo izdelan roseé.

Penina Evina Bordon

10,00 
Nežne rožnate barve, s številnimi drobnimi mehurčki. Cvetica je dozorela, spomni na rdeča vina, gozdne sadeže, usnje podrast, kanček pikantnosti. Suho, visokih kislin, lažje, živahno. Prijetna penina.

Malvazija Bordon

10,00 
Nežnejše zlatorumene barve. Cvetica je srednje poudarjena, jasna, mladostna. Zrela breskev, suha marelica, limeta, sloj zrelih rumenih sadežev. Suho, višjih kislin, srednjega telesa, nekoliko grenko, a z lepim jasnim sortnim karakterjem.

Refošk Bordon

15,00 
Globoke vijolične barve. Cvetica je dozorela, po firnu, rdečih sadežih, črnih sadežih, pikantno - črni poper. Lepo se odpira in kaže na čvrst karakter. Zazanamo tudi subtilen vonj zorenja v lesu. Suho v ustih, visokih kislin, krepkejšega telesa. Vino premore obilico teksture in dober, intenzivnejši karakter po črnih sadežih in suhih zeliščih. Možat, dozorjen refošk.

Epulon Steras

20,00 
Globlje rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki, Zrelo na nosu, samosvoje, z obilico rdečkastih in temno rdečih sadežev. Malce prezrelosti, malce pikantnosti, animalična nota. Suho, krepkejše, z zmerno mero taninov, in visoko mero kislin. Malce bolj mediteranski, zrel in neukročen - kot v zadnjih dveh edicijah.

Malvazija Steras

12,00 
Srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je mladostna, iz zrelega grozdja, srednje intenzivna in privlačna. Sočni rumeni sadeži, breskev, zrela marelica, melona. Suho, srednjega telesa, z živahno teksturo in finim dobro poudarjenim značajem v ustih. Zelo dobra, med sočnejšimi v tem letniku, a še vedno z veliko svežine. Ravno prav!

Zlati cvet Steras

12,00 
Srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je mladostna, zrela, "mediteranska", s toplimi zrelimi rumenimi sadeži, cvetica je rahlo neukročena, samosvoja, vabljiva. Suho, srednjega telesa, z nenavadno visoko mero kislin. Dobro, s karakterjem.

Sivi pinot Steras

20,00 
Globlje rjavkasto jantarne barve z nenavadno igro svetlobe, ki ob ogledu iz od strani ponudi nežno rubinasto barvo! Cvetica je zelo dozorela, terciarna, z obilo podrasti in notami višnjevega bonbona. O sortnost tukaj ni govora. Suho, krepko, zmernih kislin. V ustih ponudi intenziven okus, ki dokaj omledno cvetico povsem negira in ponudi vino s karakterjem. Ekstremen, mejen slog, ki si ga ta hiša zelo pogosto omisli. Zelo dobro izpeljan. Z dolgim zatonom. Za raziskovalce.

Rumeni muškat Vinales

12,00 
 Briljantno vino, slamnato rumene barve z zelenkastimi odsevi, goste tekočnosti. Zelo fin, intenziven in bogat vonj, ki na nosu pusti obilico pristne muškatne vonjave. Vino je sladko, zelo prijetno, mehko z žametno teksturo, ki razodeva svoj muškatni karakter. Ima odkrit in dolg pookus, ki z zapeljivo aromatiko še dolgo časa ostaja v ustih

Rose Vinales

8,00 
Bistro vino, nežno rose barve, srednje goste viskozitete. Ima zaznaven, bogat saden vonj. V ustih je suho, a s prijetno sadno polnostjo, ki ima srednje dolg odhod.