Najnovejši izdelki
  • Najnovejši izdelki

Sauvignon

12,20 

Nežne limonaste barve. Cvetica ni na prvo žogo, prej srednje poudarjena,
a jasna, sortna. Bezeg, zelena paprika, seno.  Lepo usklajeno. Suho v
ustih, najdemo še kosmuljo, visokih kislin, srednjega telesa,
intenzivnejšega okusa. Lep.

Ujemanje s hrano: perutnina, solate, testenine.

Chardonnay Prestige

24,40 

Globoke zlatorumene barve. Cvetica je umirjena, dozorela. Lesne in
maslene note so seveda prisotne, a ne izskočijo. Pustijo zrelim rumenim
sadežem, dimu, da se vpletejo in prepletejo. Fino! Suho v ustih, višjih
kislin, srednjega telesa. Z lepo tenzijo, slanostjo in vertikalnostjo.
Še kanček robat, a zelo dober, okusen chardonnay kakršnih na teh koncih
ni prav veliko. Dolg.

Ujemanje s hrano: perutnina, riba na žaru, zrezek (steak)

Modri Pinot Prestige

24,40 

Čudovit primer elegance, kompleksnosti in enološke čustvene inteligence. Vino nežno
rdečih rubinov na očeh zelo subtilno, podarja razkošje vonjav po zrelem rdečem
sadju, višnjah, poznih jagodah, dimu in utrinkih gozdne podrasti s kančkom
pikantnosti belega popra in rahlo osladnega vanilina. Suho vino je stereotipno
nizko v taninih, čeprav so za modri pinot še vedno bogati, zreli, kar je
doprinesla starost vinograda in uporaba lesa različnih starosti. Srednje bogato
telo zrelih kislin ponuja kompleksno ekstazo, percepcijsko duhovitost in dolg
pookus.

Ujemnaje s hrano: temna perutnina, gozdne gobe, dimljena riba,
dušena divjačina, zrezek (steak) ali temna čokolada

Modri Pinot

18,30 

Meum logoSrednje globoke rubinaste barve z granatnimi odtenki. Cvetlica je srednje poudarjena. Dim, jagode in tudi nekaj terciarnih not, kot je gozdna podrast, tudi lesne note. Suho v ustih, s kančnom ostanka sladkorja. Tanini dajejo zaznaven oprijem, so zreli, ni jih veliko. Srednjega telesa, z višjo mero kislin. Srednje dolgo, malce toplo v pookusu.

Ujemanje s hrano: riba na žaru, zrezek (steak)

Domus

16,90 

Zvrst sivega pinota, traminca in sauvignona. Srednje globoke jantarne
barve, intenzivne cvetlice. V ozadnju sočni rumeni sadeži. Suho, višjih
klislin.

Ujemanje s hrano: perutnina, riba na žaru.

Cabarnet Sauvignon

10,00 

Intenzivna rubinasta barva z viola odtenki.
Na vonj zelo sladko, ki spominja predvsem na grozno jagodičevje
Po okusu koncentrirano, strukturno in harmonično, tanini so mehki sladijo.
Dolg pookus.

Sauvignon

8,00 

Blede limonasto rumene barve.
Na vonj intenziven, saden, prevladuje predvsem bezgovo cvetje.
V ustih suh s precej nizkimi kislinami, kljub temu svež, krepkejšega sloga z dobro izraženim zeliščnim karakterjem.
Poln natančen sauvignon z lepo dolgim zatonom..

Rebula

8,00 

Precej močne rumene barve z izrazitimi zlatimi niansami, kar nam kaže na močno zrelost grozdja ob trgatvi in kratko maceracijo. Vonj dokaj intenziven, prevladujejo predvsem cvetne note v ozadju zrelo sadje. V ustih je bogato, precej ekstraktno z dolgim mineralnim in rahlo taničnim pookusom.

Modri pinot de Adami

13,00 

Modri pinot

Vrhunsko suho rdeče vino očara vsakogar, ki rad poseže po lažjih
rdečih vinih. To je brez dvoma eden najodličnejših modrih pinotov
Vipavske doline, saj se s svojima cvetico in vonjem, predvsem pa okusom
po svežih gozdnih sadežih, hitro prikupi ljubiteljem vina. Sorta, ki
sicer slovi po svoji muhavosti, se v kleti Zaloščan izkaže s svojo
harmoničnostjo, ta pa se rada druži z jedmi tradicionalne vipavske
kuhinje, pa tudi številnimi drugimi lažjimi mesnimi jedmi.

Merlot de Adami

13,00 

Merlot

Čeprav se ta merlot bliža svojemu desetemu jubileju, se še vedno lahko pohvali s svojim polnim telesom, pitnostjo in bogatostjo svojega izrazitega značaja. Uživamo lahko že v
njegovi barvi, saj se v kozarcu vrtijo odtenki njegove češnjevo rdeče barve z rubinastimi odbleski. Če mu damo nekaj časa in ga odpremo kako uro pred serviranjem, nas bo bogato nagradil – njegova cvetica je neverjetno kompleksna, plemenita in očarljiva: suho cvetje, suho sadje, pečena marmelada, pa tudi les, vanilija in celo kavne zaznave. Vino z nepozabnim zatonom je v ustih dolgo obstojno. Lepo se prilega mesnim, krepkim jedem, vendar mu njegova bogatost že daje značaj tako imenovanega meditativnega vina.

Zelen de Adami

10,00 

Zelen

To avtohtono vipavsko vino je svetle zelenkasto rumene barve – in po njej je dobil tudi ime, predstavlja pojem za posebno dišeče, belo, živahno vino, ki so mu včasih, prav zaradi intenzivnega vonja, rekli »dišava«. Zaradi manjših obremenitev trte danes še bolj pride do izraza njegov dišavni značaj; njegova cvetica je nežna in izrazita obenem, vsekakor prijetna in omamno dišeča; doživetju tega posebnega vina sledi eleganten, prepoznaven, bogat in zelo harmoničen okus. S pinelo predstavljata tradicionalni vinski par, brez katerega si vinorodne Vipavske doline kratko malo ne moremo predstavljati. Z zelenom bomo postregli k preprostim jedem lokalne (vipavske) kuhinje, pa tudi k drugim lahkim jedem mediteranske kuhinje, krompirjevim in jedem z doma pripravljenimi testeninami.

Penina rose

11,00 

Penina sestavljena iz merlota in barbere (70:30). Merlot daje penini telo, barbera pa svežino. Na nosu dobimo predvsem jagode in maline. V kozarcu se razvije zmerno penjenje. Penina srednjega telesa vendar z dolgim zatonom.

Brez maceracije, hladna fermentacija med 15-20°C. 5 mesečno zorenje na kvasovkah. Sekundarna fermentacija po charmat metodi.

Ujemanje s hrano: hladne predjedi in morski sadeži