Prikaži

Furlan belo 2018

11,00 
Bela zvrst, sestavljena iz tretjinskih deležev malvazije, pinele in laškega rizlinga. Malvazija in laški rizling dajeta vinu telo, pinela pa prijetno kislino. Na nosu dobimo zaznave po medu, dimu, breskvi. V ustih je vino suho, srednjega telesa s prijetno kislino. Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 v inoks posodi. Po končani fermentaciji laški rizling in pinela pretočena v akacijeve sode ter zorenje na kvasovkah 18 mesecev. Malvazija zorjena v inoks posodi 18 mesecev. Ujemanje s hrano: Perutnina, riba na žaru

Malvazija Premium 2020

13,00 

Vino zlatorumene barve. Intenzivnega vonja v katerem dobimo predvsem zrelo sadje, med in pridih dima. Vino je polnega okusa s prijetno kislino in dolgim zatonom.
Tehnologija pridelave: Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 °C v inoks posodi. Po končani fermentaciji pretok v akacijev sod ter zorenje na kvasovkah. 12 mesecev. Stekleničeno brez filtracije.

Penina rose

11,00 

Penina sestavljena iz merlota in barbere (70:30). Merlot daje penini telo, barbera pa svežino. Na nosu dobimo predvsem jagode in maline. V kozarcu se razvije zmerno penjenje. Penina srednjega telesa vendar z dolgim zatonom.

Brez maceracije, hladna fermentacija med 15-20°C. 5 mesečno zorenje na kvasovkah. Sekundarna fermentacija po charmat metodi.

Ujemanje s hrano: hladne predjedi in morski sadeži

Pinela Classic 2022

10,00 

Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Vino srednjega telesa z rahlo večjo mero kislin, kar daje vinu prijetno svežino. Na nosu dobimo predvsem tropsko sadje ter cvetne arome.

Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.

Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata

Rdeče Classic 2021

10,00 

Vino rubinaste. Sestavljeno iz sort merlot, cabernet sauvignon ter barbera. Merlot in cabernet sauvignon dasta vinu telo, barbera pa prijetno svežino z njeno kislino. Na vonju dobimo češnje, gozdne sadeže ter črni ribez. Vino srednjega telesa z lepo poudarjeno svežino.

7-dnevna maceracija. 5 mesecev zorenja v starih 1900 literskih hrastovih sodih in nato 3 mesece v inoks posodi.

Ujemanje s hrano: meso iz žara, suhomesnati izdelki

Rebula Classic 2022

10,00 

Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Srednjega telesa. Na nosu najdemo predvsem arome breskve, cvetov ter zelišč.

Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.

Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata

Košarica

zapri

Sign in

zapri

Scroll To Top
Za boljšo uporabniško izkušnjo naša spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo VinoDirekt.si soglašaš z uporabo piškotkov.

Si polnoletna oseba?

Za uporabo strani vinodirekt.si moraš biti polnoleten. Prosimo potrdi svojo starost.

Dostop zavrnjen

Tvoj dostop smo zavrnili saj nisi polnoleten..

I am 18 or Older I am Under 18