Prikaži

Furlan belo 2018

11,00 
Bela zvrst, sestavljena iz tretjinskih deležev malvazije, pinele in laškega rizlinga. Malvazija in laški rizling dajeta vinu telo, pinela pa prijetno kislino. Na nosu dobimo zaznave po medu, dimu, breskvi. V ustih je vino suho, srednjega telesa s prijetno kislino. Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 v inoks posodi. Po končani fermentaciji laški rizling in pinela pretočena v akacijeve sode ter zorenje na kvasovkah 18 mesecev. Malvazija zorjena v inoks posodi 18 mesecev. Ujemanje s hrano: Perutnina, riba na žaru

Malvazija Premium 2019

11,00 
Vino zlatorumene barve. Intenzivnega vonja v katerem dobimo predvsem zrelo sadje, med in pridih dima. Vino je polnega okusa s prijetno kislino in dolgim zatonom. Tehnologija pridelave: Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi. Fermentacija med 17-21 °C v inoks posodi. Po končani fermentaciji pretok v akacijev sod ter zorenje na kvasovkah. 12 mesecev. Stekleničeno brez filtracije.

Merlot Premium 2016

14,00 
Vino rubinasto barve. Na vonju dobimo predvsem temne češnje, nekaj podrasti, suhe slive, robidnice in druge gozdne sadeže. Zaznati je tudi nekaj hrastovine. Srednjega telesa z lepo kislino, ki daje vinu svežino in mladostnost. 15 dnevna maceracija. 4 leta zorjeno v rabljenih hrastovih sodih in brez filtracije stekleničeno. Ujemanje s hrano: Ovčetina, jedi z žara, zrezek

Penina rose

11,00 

Penina sestavljena iz merlota in barbere (70:30). Merlot daje penini telo, barbera pa svežino. Na nosu dobimo predvsem jagode in maline. V kozarcu se razvije zmerno penjenje. Penina srednjega telesa vendar z dolgim zatonom.

Brez maceracije, hladna fermentacija med 15-20°C. 5 mesečno zorenje na kvasovkah. Sekundarna fermentacija po charmat metodi.

Ujemanje s hrano: hladne predjedi in morski sadeži

Pinela Classic 2021

7,00 
Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Vino srednjega telesa z rahlo večjo mero kislin, kar daje vinu prijetno svežino. Na nosu dobimo predvsem tropsko sadje ter cvetne arome. Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh. Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata

Rdeče Classic 2021

7,00 

Vino rubinaste. Sestavljeno iz sort merlot, cabernet sauvignon ter barbera. Merlot in cabernet sauvignon dasta vinu telo, barbera pa prijetno svežino z njeno kislino. Na vonju dobimo češnje, gozdne sadeže ter črni ribez. Vino srednjega telesa z lepo poudarjeno svežino.

7-dnevna maceracija. 5 mesecev zorenja v starih 1900 literskih hrastovih sodih in nato 3 mesece v inoks posodi.

Ujemanje s hrano: meso iz žara, suhomesnati izdelki

Rebula Classic 2021

7,00 

Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Srednjega telesa. Na nosu najdemo predvsem arome breskve, cvetov ter zelišč.

Ročna trgatev. Fermentacija med 15-20 °C. 8 mesecev zorenja v inoks posodah na finih drožeh.

Ujemanje s hrano: testenine, ribe, solata

Rebula Premium 2017

12,00 
Nežne zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Na nosu dobimo predvsem sadne, vanilijeve in medene note. Vino srednjega telesa z prijetno kislino in dolgim zatonom. Ročna trgatev. Stisnjeni celi grozdi.  Fermentacija med 17-21 °C v inoks posodi. Eno leto zorenja v inoks posodah in eno leto v rabljenem akacijevem sodu. Ujemanje s hrano: Perutnina, riba, školjke, testenine

Košarica

zapri

Sign in

zapri

Scroll To Top
Za boljšo uporabniško izkušnjo naša spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo VinoDirekt.si soglašaš z uporabo piškotkov.

Si polnoletna oseba?

Za uporabo strani vinodirekt.si moraš biti polnoleten. Prosimo potrdi svojo starost.

Dostop zavrnjen

Tvoj dostop smo zavrnili saj nisi polnoleten..

I am 18 or Older I am Under 18