Malvazija Maceracija Rojac
Tradicionalno so poletja v Istri zelo vroča. Predniki niso imeli ohlajenih kleti in so zato morali poiskati alternativne načine za vzdrževanje vina. Ena izmed metod je bila maceracija, ki obogati vino s tanini – tanini so naravni konzervansi – ki vino zaščitijo.
S to staro metodo pridelave malvazije in z strokovnim znanjem so obogatili malvazijo na način, da v kozarec prinese izraz teritorija. V tem oranžnem vinu boste našli vse od prsti, sonca in pridelovalca – vinarja – ki želi v vaš kozarec stisniti le najboljše in najbolj energično grozdje.
To je tudi razlog, da Malvazije maceracije ne pridelajo vsako leto, vendar le takrat, ko je letnik najboljši.
Malvazija Rojac
Živahno vino, ki je zelo sveže, sočno, vendar s kompleksno uravnoteženo strukturo namenjeno lahkemu pitju. Narejena je iz organsko pridelanega grozdja, kateremu je dodana minimalna stopnja žvepla.
Sveža sadna aroma je izjemno nežna, izvrstno se poveže z bogatim in polnim okusom čistega značaja, ki ima le kanček prijetne sladkosti. Vino ima dolg in poln pookus, ki nazadnje razkrije vse njegove čare in se izvrstno poda k vsakemu letnemu času in vsem priložnostim.
Penina Royaz Rojac
Naravno peneče vino, pet-nat. Lahko, sveže z izrazito jagodno aromatiko refoška.
Ideja, ki je v ozadju pridelave penine Moia/Royaz, je bilo ujeti izrazite jagodne aromatike refoška.
Prvotna fermentacija poteka v steklenici. Sekundarna fermentacija pa izpeljejo na neobičajen način – vinsko osnovo ustekleničijo s svežim moštom, kar sproži fermentacijski proces v steklenici. Gre za svojstveno kombinacijo t.i. klasične metode ter ancestralne metode oz. methode ancestrale, ki je bolj znana pri t.i. Pet-Nat peninah, kar je okrajšava za francoski izraz petillant-naturelle.
Refošk Rojac
Refošk je vsakdanje rdeče vino – resno, močno ampak tudi dinamično in živahno po njegovi kislosti in eleganci.
Že v času Rimljanov, 2000 let nazaj, se je refošk, avtohtona regijska sorta grozdja, pogosto omenjala zaradi njegovega zdravilnega učinka.
Refošk je vsakdanje rdeče vino – resno, močno ampak tudi dinamično in živahno po njegovi kislosti in eleganci, kar izvira iz skromnih tal, nadmorske višine in vinogradniške lege ob morju.
Renero Rojac
Renero je veliko vino z izraženimi in lepo zaokroženimi tanini.
Že v času beneške republike, pred 400 leti, so se Istrani zavedali, da je njihova avtohtona sorta refošk nekaj posebnega. Pa tudi Benečani – ko je bila letina najboljša so ga poimenovali Renero iz Izole in ga kar trikrat bolj obdavčili od ostalih vin. Konec koncev je bilo to vino, ki naj bi domnevno imelo zdravilne učinke, zato je bil rezerviran le za Patricije in beneške dože.
Še danes velja enako, saj ni vsak letnik dovolj dober, da bi iz njega lahko pridelali Renera, a kadar je temu tako, to izjemno vino pridelajo iz selekcije le najboljših grozd refoška iz vinogradov.