Prikaži

Amfora Gordia

18,00 
Srednje globoke jantarne barve, motno. Cvetica je intenzivna, rahlo reduktivna, po zdravilih, suhih hruškah, muškatnem grozdju, jabolkih. Suho, a ne popolnoma, zelo zmernih kislin, rahlo fenolno. Karakter v ustih je zelo samosvoj, intenziven, muškatna nota prevlada. Dokaj toplo! Kontroverzen slog, a dobro izpeljan. Z dolgom muškatnim zatonom.

Gordia Rdeče

28,00 
Barva je neprosojna rubinasta. Cvetica je intenzivna in ponuja zelo zrele črne sadeže ter zaznave po zemlji, podrasti, suhih začimbah. V ustih je vino suho, taninov je obilo, telo krepko, z obilico kislin ter nekoliko robustno teksturo in tanini. Srednje dolgo.

Natural Bubbles Gordia

13,00 
Nekoliko temnejše zlatorumene barve z rjavkastimi odtenki, nefiltrirano, motno. Cvetica je mladostna, bolj živahna in urejena kot pri večini. Zrela jabolka in hruške. Zelo prijetno in vabljivo. Suho, kisline so zmerne, srednjega telesa, mehurčki v ustih so večji. Prepriča predvsem okus v ustih, ki je svojstven, prijazen, primaren - predvsem hruška. Z lepim daljšim zatonom.

Natural Bubbles Rose Gordia

13,00 
Nežne rubinasto oranžne barve. Z obilnejšim penjenjem. Cvetica je mladostna, sveža, sadna, maline, jagode. Zelo suho in lažje, penjene v ustih je nekoliko obilnejše, vino pa odlikuje zelo prijetni sadni karakter po rdečkastih sadežih. Gordia je zelo zanesljiv naslov, ko govorimo o PET-NAT vinih.

Refošk Gordia

27,00 
Globoke neprosojne vijolične barve, zelo viskozno. Vonj po rozinah, marmeladi, zelo zrelih črnih sadeži z jasno pikantno noto dominira. Najdemo tudi čokolado, kavo. V ustih deluje rahlo sladko, telo je seveda krepko, kisline visoke, okus v ustih je zelo intenziven. Pookus je zelo topel. Gre za ekstremno različico refoška pridelano iz prezrelega in posušenega grozdja. Rezultat je intenzivno in bogato vino; gre za dobro izpeljano vajo iz sloga.

Košarica

zapri

Sign in

zapri

Scroll To Top
Za boljšo uporabniško izkušnjo naša spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo VinoDirekt.si soglašaš z uporabo piškotkov.

Si polnoletna oseba?

Za uporabo strani vinodirekt.si moraš biti polnoleten. Prosimo potrdi svojo starost.

Dostop zavrnjen

Tvoj dostop smo zavrnili saj nisi polnoleten..

I am 18 or Older I am Under 18