VINSKA KLET DUCAL

Svečina 22
Zgornja Kungota
Email: info@ducalwines.com
Tel.: 00386 (0) 40 356 654
IBAN: SI56 3000 0010 9381 116 Sberbank banka d.d.
Bela penina Prestige Vinakras
Beli Pinot Kabaj
Cabarnet Sauvignon
Intenzivna rubinasta barva z viola odtenki.
Na vonj zelo sladko, ki spominja predvsem na grozno jagodičevje
Po okusu koncentrirano, strukturno in harmonično, tanini so mehki sladijo.
Dolg pookus.
Cabernet sauvignon rezerva Rodica
Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom. V vonju zaznamo intenzivne arome, ki izkazujejo več kot 30-mesečno zorenje v lesenih sodih. Presenetijo nas note po usnju, dimu, zrelih in prezrelih marmeladah ribeza, belega popra in eksotične tone evkalipta. Okus vina je bogat, svež, rahlo pikanten z žametnimi tanini.
Priporočamo k jedem iz rdečega mesa, pečenkam. Odlično se poda k jedem z žara in mesu v poprovi omaki. Odlično se spaja k mesnim jedem na žaru, fiorentina steakom; izjemna kombinacija je goveji biftek s tartufi.
Chardonnay Prestige
Globoke zlatorumene barve. Cvetica je umirjena, dozorela. Lesne in
maslene note so seveda prisotne, a ne izskočijo. Pustijo zrelim rumenim
sadežem, dimu, da se vpletejo in prepletejo. Fino! Suho v ustih, višjih
kislin, srednjega telesa. Z lepo tenzijo, slanostjo in vertikalnostjo.
Še kanček robat, a zelo dober, okusen chardonnay kakršnih na teh koncih
ni prav veliko. Dolg.
Ujemanje s hrano: perutnina, riba na žaru, zrezek (steak)
Cviček od Fare Frelih
Domus
Zvrst sivega pinota, traminca in sauvignona. Srednje globoke jantarne
barve, intenzivne cvetlice. V ozadnju sočni rumeni sadeži. Suho, višjih
klislin.
Ujemanje s hrano: perutnina, riba na žaru.
Furlan belo 2018
Kraška penina Vinakras
Laški rizling Ducal
Malvazija klasik Rodica
Vino je intenzivno zlato rumene barve in nas pri vonju preseneti z aromami, ki segajo vse od vanilje, akacije, breskev, grenivk ter poljskega cvetja do nežnih sladkobnih začimb. V telesu je vino srednje bogato s prijetnim sadnim telesom in nežnim mineralnim pookusom.
Malvazija Klasika nam pričara mediteranski pridih, saj se odlično spaja z ribjimi jedmi, še bolje pa s tradicionalnimi istrskimi fuži z belimi in črnimi tartufi.